maandag 1 augustus 2011

Israelische leger doodt twee Palestijnen in Qalandiya-kamp

Het Israelische leger heeft maandagmorgen in alle vroegte twee Palestijnen doodgeschoten in het Qalandiya-vluchtelingenkamp bij Ramallah. Een derde Palestijn raakte gewond door een schotwond in de rug. Ook vijf Israelische soldaten raakten gewond, meldde de krant Haaretz. De schietpartij vond plaats tijdens een nachtelijke inval van het leger in het kamp. De militairen zouden de opdracht hebben arrestaties te verrichten, maar toen zij huizen binnenvielen en bewoners lastigvielen, werden zij met stenen en flessen bekogeld. Daarop begonnen de militairen  volgens ooggetuigen in het wilde weg te schieten. De 22-jarige Mutasim Issa Udwan werd in te hoofd geraakt en stierf ter plekke. Een andere jonge Palestijn, Ali Khalifa, kreeg een schot in de maag en stierf in het ziekenhuis (zie foto).
Volgens bewoners van het kamp waren de twee die gedood werden leden van de militaire inlichtingendienst. De Israeli's hielden twee mannen aan, Wajih Ayman Al-Khatib en Anas Manasrah.

4 opmerkingen:

Leo zei

Wat doen die "heren" in palestina? Overtreden het internationale recht wederom! En ook zo...een schotwond in de rug...lafbekken!

Anoniem zei

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=410466
Ergens anders heb ik gelezen dat het hoog opgeleide jongeren waren,
gr. Jose

Johan / Jominee zei

Van welke militaire inlichtingendienst? PA, Hamas of Israël?

Ben benieuwd.

Abu Pessoptimist zei

Het waren twee studenten, José. En, Jominee, volgens Ma'an News waren ze van de Palestijnse militaire inlichtingendienst. Ik nam die opmerking over van Ma'an, maar wat dat precies inhoudt weet ik eerlijk gezegd ook niet.

VN meldt: geweld Israelische kolonisten jegens Palestijnen neemt flink toe

Ik ben een aantal maanden geleden gestopt met het melding maken van de meeste gevallen van Israelische inbreuken op de mensenrechten - om tw...