vrijdag 8 maart 2013

Botsingen bij begrafenis in Abud op de Westoever en olijfbomen vernield bij Nablus

 
De begrafenis van Mohammed Asfour in Aboud (Foto Anne Paq/Activestills.org)

Ongeveer 5000 mensen hebben vrijdag in het dorpje Abud bij Ramallah de begrafenis bijgewoond van Mohammed Asfour. Asfour (22) overleed donderdag als gevolg van een schotwond aan het hoofd door een rubberkogel die hij twee weken geleden opliep tijdens een demonstratie voor de hongerstakende gevangenen in Israelische gevangenissen. Na de begrafenis braken botsingen uit met militairen die traangas en rubberkogels op de menigte afvuurden. Er vielen enkele gewonden.


Eveneens vrijdag werden zo'n 120 olijfbomen van het dorpje As Sawiya bij Nablus vernield door kolonisten van de nederzetting Rechalim, zo meldde Ghassan Daghlas die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de kolonisten volgt, aan het persbureau Ma'an. De bomen waren eigendom van Muhammad Jazi en Hamdi Jazi. Muhammead Jazi vertelde dat het de tweede keer in de laatste twee jaar was dat de kolonisten zijn bomen hadden vernield. De kolonisten lieten ook Hebreeuwse leuzen achter in het dorp. 
Eerder deze week wqeerden oook zo'n 100 olijfbommen van het drop Nahhalin bij Bethlehem door kolonisten vernield, zo meldden plaatselijke autoriteiten aan Ma'an TV.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...