zondag 17 maart 2013

Israel houdt cartoonist vast zonder duidelijke reden

The independent prison of Palestine according to Saba'aneh
 Saba'aneh: De onafhankelijke gevangenis Palestina.

De bovenstaande cartoon is van Mohammad Saba’aneh (33), een Palestijnse cartoonist die onder meer tekent voor de krant Al-Hayat al-Jadida. Saba'aneh werd op 16 februari aangehouden bij de Allenby brug toen hij terugkwam van een bijeenkomst in Amman in Jordanië van de Arab-American University in Jenin (een samenwerkingsproject van het Palestijnse ministerie van Onderwijs, de universiteit van Californië en de  universiteit van de staat Utah). Saba'aneh werkt daar bij de afdeling woordvoering.
De detentie van Saba'aneh, die de eerste weken geen advocaat mocht raadplegen, is een aantal keren door de militaire rechter in Ofer verlengd. De laatste keer werd aangevoerd dat meer onderzoek nodig was, nadat het huis van zijn familie overhoop is gehaald, computers zij n meegenomen en ook ook zijn broer is gearresteerd De organisatie Reporters without Borders heeft al op 21 februari tegen Saba'anehs arrestatie geprotesteerd.
(h/t +972)

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...