maandag 4 maart 2013

Soweto op de Westoever


Palestijnen van de Westoever met pasjes die hen het recht geven in Israel te werken nemen bij het 'Eyal checkpoint' in de buurt van Qalqiliya de 'bus alleen voor Palestijnen'. Vroeg op de maandagmorgen op 4 maart reed deze bus voor het eerst, nadat het Israelische ministerie van Transport afgelopen week de beslissing had genomen voortaan een speciale bus alleen voor Palestijnen van dit checkpoint te laten rijden naar Tel Aviv en Kfar Saba en weer terug. Deze beslissing was het gevolg van klachten van kolonisten op de Westoever die de Palestijnen in hun bussen een 'veiligheidsrisico' vonden. 
De Westoever, waar al een Muur staat, honderden checkpoints zijn en aparte wegen voor Joden en Palestijnen, gaat daardoor nog iets meer lijken op de Zuidafrikaanse Bantoestans van destijds, of  de zwarte enclave Soweto bij Johannesburg, waar de werkers woonden (en nog steeds wonen) die in de blanke (mijn)industrie werkten. Foto: Oren Ziv/ Activestills.org    


2 opmerkingen:

Esther zei

Alleen linkse sukkeltjes gaan in een bus zitten die een terrorist belooft te zullen opblazen als hij de kans krijgt. Maar dat is een trekje van links, drang tot zelf vernietiging én niet te vergeten terreur. Reden waarom links en islam het zo goed samen kunnen vinden. Twee goddeloze groeperingen.

Trees zei

Ha die Esther. Ik wil toch even op je reageren. palestijnen mogen dus niet reizen in een bus waar ook settlers inzitten. Zelfs niet als het voor 2 of 3 haltes is.
Volgens jou omdat ze eht weleens in hun hoofd zouden krijgen om die bus op te blazen. Waarom mogen deze palestijnen, dezelfde die de bus willen gebruiken, dan wel in Israel werken, bouwen, schoonmaken, de hele dag door in tel Aviv, en andere Israelische steden, waar ze het vuile werk opknappen. kan j me daar een antwoord op geven.

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...