dinsdag 20 augustus 2013

Palestijn (22) doodgeschoten en twee verwond bij Israelische inval in kamp bij Jenin


Majd Mohammed Anis Lahlouh, 22

Israelische militairen hebben dinsdagmorgen vroeg een man doodgeschoten en twee anderen verwond in het vluchtelingenkamp bij Jenin op de Westoever. Dat gebeurde om drie uur in de ochtend toen de militairen
met geweld de woning binnendrongen van Bassam al-Saedi, een leider van de Islamitische Jihad. Al Saedi was pas een paar maanden geleden vrijgelaten uit een Israelische gevangenis. De inwoners van het kamp bestookten de militairen met stenen en lege flessen en de militairen openden daarop het vuur mets scherpe munitie.
Majd Mohammad Anis Lahlouh (22) werd in het hart getroffen en was meteen dood, meldden getuigen. Karim Sbeih and Alah Abu Khalifa, allebei ook in de 20 werden levensbedreigend gewond. Eén van hen liep een schot in de blaas op, de ander werd in de borst getroffen door een dumdumkogel.
De Israeli's trokken na de gebeurtenissen een grote troepenmacht samen rond het kamp.

Tegenover de Palestijnse versie dat de troepen bestookt waren met stenen en lege flessen, stond de versie van het leger dat stelde dat de troepen waren beschoten en waren bekogeld met molotov-cocktails. Een Israelische legerwoordvoerder zei dat de troepen het kamp waren binnengetrokken om iemand te arresteren die verdacht werd van 'terroristische activiteiten' en dat er vervolgens schoten op hen  waren afgevuurd, terwijl ze ook werden bekogeld met 'geïmproviseerde explosieven' en stenen. Twee soldaten raakten licht gewond en daarop hadden de soldaten 'het vuur geopend met scherpe munitie om een einde te maken aan de dreiging'', aldus de woordvoerder.
Het is gebruikelijk dat de versie van Palestijnen en Israeli's ver uiteen lopen. Incidenten als dit worden echter nooit door onafhankelijke gerechtelijke instanties onderzocht. Het leger houdt gewoonlijk een intern onderzoek. Daarbij worden Palestijnse getuigen zelden of nooit gehoord.

Geen opmerkingen:

Ook de VN concludeert dat Abu Akleh werd gedood de Israeli's

Het wordt langzamerhand super duidelijk. Alleen niet voor Israel wappies. De vraag "wie doodde Shireen Abu Akleh?'' is intussen...