vrijdag 20 maart 2015

Huizen en grond overgenomen in Jeruzalem, geld gestolen en bomen vernield op de Westoever


Kolonisten van de Elad-beweging hebben woensdag drie (van de in totaal vier) appartementen van  de familie Al-Malhi in Silwan, in Oost-Jeruzalem bezet. Dat gebeurde volgens de krant Haaretz op het moment dat de hoofdbewoonster door de politie was opgeroepen om op het politiebureau te verschijnen. In de tussentijd zetten de kolonisten, geholpen door hun privé-bekers en de politie, de eigendommen van de familie op straat en namen zij bezit van de huizen. De appartementen waren gekocht van een familielid van de familie AlMalhi, die zich volgens de familie ten onrechte voor de enige eigenaar had uitgegeven.
 De Elad-kolonisten bezetten daarnaast ook twee stukken land van de families Abassi en Sha'aban. Op het land van de familie Abassi van 500 vierkante meter werd met behulp van plaatmateriaal een onderkomen voor kolonisten gebouwd. Op het land van de familie Sha'aban (1200 vierkante meter) werd een caravan geplaatst.  


De kolonisten van Elad hechten veel belang aan Silwan, in een deel waarvan zij een bijbels park met de naam ''Stad van David''  hebben gevestigd, dat onder meer bestaat uit eens stelsel van gangen - opgravingen -  die zij onder Silwan hebben gegraven met als gevolg instortingen op de begane grond. De organisatie Elad geeft zich met behulp van overvloedig gedoneerd Amerikaans geld ook veel moeite om de huizen van Silwan te verwerven en de Palestijnse  inwoners te verdrijven. In september nam Elad in één klap 23 appartementen in Silwan over, en in oktober nog twee. De appartementen waren gekocht, maar via schimmige deals met behulp van tussenpersonen en in sommige gevallen vermoedelijk met vervalste papieren.    


In het dorpje Turmusaya in het midden van de Westoever hebben kolonisten van de illegale outpost Adei Ad donderdag ruim 60 olijfbomen vernield. De bomen waren eigendom van Hajj Mohammed al-Araj, zo heeft  een functionaris van de  Palestijnse Autoriteit gemeld.Woensdag waren eveneens olijfbomen van Palestijnene vernield. Dat ging toen om 300 bomen van bewoners van het dorpje Majdal Bani Fadil ten zuiden van Nablus, zo meldde dezelfde functionaris, Ghassan Daghlas. In dit geval was het het werk van het Israelische leger. Ook ongeveer 5.000 meter aan stenen afscheidingen tussen landerijen werden met bulldozers kapotgemaakt.De bomen waren eigendom van Maher Abd al-Raouf Khatib and Bashar Abdullah Ahmad en waren geplant in het kader van een landbouwproject in het gebied. Kennelijk had Israel bezwaren tegen het project.

Een Palestijnse familie uit het dorp Madama bij Nablus heeft het Israelische leger van diefstal beschuldigd, die plaats heeft gevonden toen hun huis zondag is doorzocht tijdens een militaire inval. Volgens de familieleden van Wisdam Nassar ontdekten zij dinsdag dat sieraden ter waarde van 12.000 shekel (2.400 euro) en een bedrag van 5. 000 shekel (1.000 euro) waren verdwenen. Zij hebben dat gemeld aan de Palestijnse politie. Het Israelische leger zei desgevraagd van niets te weten maar het incident te zullen onderzoeken.
 Israelische legereenheden hebben tijden de massale razzia's en invallen van de zomer van 2014 tijdens wat zij de operatie ''Brother's Keeper'' noemden, voor ongeveer 2,9 miljoen dollar meegenomen aan geld en eigendommen uit Palestijnse privé huizen, organisaties en bedrijven, volgens de mensenrechtenorganisatie Euro-Mid Observer in Genève.

Geen opmerkingen:

Israeli's vallen vluchtelingenkamp binnen, doden twee man en vernielen infrastructuur

  Israelische militairen zijn zondagmorgen het vluchtelingenkamp Nur Shams bij Tulkarem binnengevallen met een groot aantal gepantserde jeep...