dinsdag 18 mei 2010

Israël wijst herstel betrekkingen met Qatar van de hand

Israël heeft twee voorstellen van Qatar verworpen om de betrekkingen, die in 2009 waren verbroken, weer te herstellen en weer een Israëlisch verbindingskantoor in Doha (foto) te openen. De reden is dat Qatar als voorwaarde stelde dat het dan een aantal wederopbouwprojecten in de Gazastrook zou uitvoeren., Het zou daarvoor cement willen invoeren in de strook. Maar dat wezen premier Netanyahu en minister van buitenlandse zaken Lieberman van de hand. Zij vonden de voorgestelde hoeveelheden te groot.
Qatar schortte zijn betrekkingen op in december 2008 tijdens het begin van de operatie 'Cast Lead'. In Doha was toen een islamitische conferentie aan de gang waaraan ook afvaardigingen van Iran, de Islanitische Jihad en Hamas deelnamen. Kort daarna wees het de Israëlische zaakgelastigde uit. Volgens de krant Haaretz is een bijkomende reden waarom Netanyahu en Lieberman de voorstellen van Qatar afwezen dat zij geërgerd zijn omdat Qatar een meer radicale koers zou hebben gekozen en toenadering zou heb ben gezocht tot Iran.

Geen opmerkingen:

Israel valt Aleppo aan: 38 doden

Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 38 mensen gedood, zo meldden veiligheidsbronnen. Vijf v...