vrijdag 13 november 2009

Weer 97 olijfbomen afgezaagd in Burin



Qua nieuws begint het saai te worden: opnieuw 97 olijbomen afgezaagd bij het dorp Burin. Boer Akram Amran ontdekte het donderdag vroeg in de morgen en zegt zich niet te schamen dat hij begon te huilen. Deze bomen waren meer dan 60 jaar oud en een heel leven door hem en zijn familie verzorgd. Bovendien was het de enige bron van inkomsten van de familie.
Burin, in de buurt van Nablus, heeft het ongeluk ingeklemd te leggen tussen twee zogenoemde íllegale nederzettingen Yitzhar en Bracha (alle nederzettingen zijn illegaal maar deze vallen in de categorie van ongeautoriseerde buitenposten).








Het is zeker niet voor het eerst dat kolonisten uit deze nederzettingen er met de kettingzaag tegenaan gaan. Op 15 en25 december 2005 werden respectievelijk 177 en 90 bomen afgezaagd. Dit jaar op 21 juli was dat het geval met 40 bomen in Burin en op 29 september van dit jaar moesten er 160 bomen aan geloven. Soms zijn ook schapen van het dorp slachtoffer. Het kan zijn dat ik incidenten vergeet. Maar dan bevind ik me in het gezelschap van de Israëlische politie, want er is nog nooit iemand voor deze vergrijpen gearresteerd.
(Op de foto's: boven afgezaagde bomen, een van de vorige keren. Onder: het dorp Burin.)

1 opmerking:

Anoniem zei

Schandalig gewoon. Zelfs het kleine beetje dat die mensen hebben pakken ze nog af.
Ik begrijp niet dat de politie niet optreed. Als dit geen misdrijf is, wat dan wel? En dan noemt Israel zichzelf een democratie...

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...