woensdag 25 november 2009

Recht op z'n Israëlisch

Weten we het nog? Dit is Mohammed Othman (33) uit Ní'lin. Hij heeft actie gevoerd tegen de Muur. Nu 62 dagen geleden kwam hij terug uit Noorwegen waar hij campagne had gevoerd voor BDS (Boycot, Divestment and Sanctions). Bij aankomst werd hij gearresteerd. Sinds die tijd zit hij gevangen in een isoleercel. Hij is meermalen urenlang ondervraagd.
Gisteren kreeg hij voor het eerst een bevel tot administratieve hechtenis voor drie maanden aangereikt. Vandaag wordt de zaak gehoord voor een militaire rechter in Ramallah. Rechters volgen in dit soort zaken vrijwel altijd de eis. Mohammed noch zijn advocaat weten waarvan hij wordt beschuldigd. Zij zullen dat vandaag ook niet te horen krijgen. Dat gebeurt vaker bij zaken voor de militaire rechters in bezet gebied en is sowieso bij administratieve detentie niet gebruikelijk. Jewish Voice for Peace vraagt ons te protesteren.bij ons consulaat in Israël.  De vraag is of het zal helpen. Tot nu toe heeft minister Maxime Verhagen getoond niet geïnteresseerd te zijn in de mensenrechten van Palestijnen.

2 opmerkingen:

Max zei

De Palestijnen zetten zich niet in om er een tweede Hong Kong van te maken, maar concentreren ze zich op een gewelddadige strijd tegen Israel.Dit conflict NIET over territorium gaat, maar over redeloze jodenhaat.Als Israel met rust wordt gelaten, kunnen ook de Palestijnen een normaal leven gaan leiden.

Abu Pessoptimist zei

Tuurlijk, Max. Als Gaza Israel met rust laat kunnen ze daar meteen vrij in en uit reizen en cement en alle andere goederen invoeren om hun kapot gebombardeerde land te repareren.
Als de bewoners van de Westoever gewoon de kolonisten hun olijfboomgaarden en landerijen afstaan, kunnen ze in alle vrijheid erover na gaan denken hoe zich van boer om te scholen tot iets anders om er een Hong Kong II van te maken.
Als de inwoners van Oost-Jeruzalem niet te koppig zijn om te begrijpen dat hun huizen niet van henzelf maar eigenlijk van Joden zijn, kunnen ook zij in hun nieuwe woonplaats - of desnoods vanuit de tenten waarin ze dan terechtkomen - gaan nadenken over een manier om van de Westoever een nieuw Hong Kong te maken.
Nee, het gaat niet over territorium of zo, maar over redeloze jodenhaat. Daardoor verblindt zien de Palestijnen jammer genoeg niet in dat dit land gewoon helemaal niet van hen is.