donderdag 11 juli 2019

Israeli's schieten man van al-Qassam dood die jongeren tegenhield op weg naar de grens

Mahmoud al-Adham
Een lid van de Qassam-militie van Hamas is vrijdag overleden als gevolg van een Israelische beschieting waarbij hij een dag eerder was gewond. Het is de 28-jarige Mahmoud al-Adham. De krant Haaretz citeert een communiqué waarin een eenheid van al-Qassam zegt dat de Israeli's het vuur openen op ''een militielid die zijn taak uitvoerde en jongeren verhinderde naar het grenshek te gaan''.
Hamas zegt de zaak nog te onderzoeken en de gebeurtenis niet ongemerkt te laten passeren.  De Islamitische Jihad sprak van een ''een ernstige escalatie'' en dreigde met vergelding 

4 opmerkingen:

Meir zei

Jongeren verhinderde naar het grenshek te gaan


Een terrorist en beroepsantisemiet heeft als taak agressie tegen Joden te voorkomen.

Nou dacht ik dat je jezelf in kolder nietmeerzou kunnen overtreffen, maar wel dus.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Het Israelische leger gelooft ook in die kolder.Het heeft de fout toegegeven en excuses gemaakt. Lees in dit geval maar eens het CIDI, want de meeste kranten vind je te links. Jammer voor je, dit.
Overigens geloof ik dat het maken van excuses als je iemand zomaar doodschiet wat magertjes overkomt.Een levenslang pensioen voor zijn vrouw en kindertjes komt dichter in de buurt van Wiedergutmachung lijkt me.

Meir zei

Een dode terrorist is een goede terrorist, Hijmans die dien je overal te doden. Wie excuses aanbied maakt zich belachelijk en zwak. Koekjes ronddelen.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Je valt je eigen bewonderde leger af. Het deelt overigens geen koekjes uit, maar probeerde een nieuwe escalatie in Gaza te voorkomen. Die zat er anders zeker in.
En een vraagje: is een dode racist een goede racist?

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...