donderdag 11 juli 2019

Kolonisten vernielen honderden olijfbomen

Afgerukte olijftak. (Foto B'tselem)

Israelische kolonisten hebben de afgelopen dagen weer flink huisgehouden in Palestijnse olijfboomgaarden. In de zuidelijke heuvels van Hebron. Bij het dorp Susya werden 160 bomen omgezaagd, meldt Haaretz. Er werden geen Hebreeuwse leuzen en dergelijke gevonden, maar aangezien Palestijnen meestal niet hun eigen bomen omzagen is het waarschijnlijk dat kolonisten uit de vlakbij gelegen nederzetting Susiya verantwoordelijk waren. In het noorden van de Westoever werden intussen 100 bomen beschadigd in het dorp Turmus Ayya, nog steeds aldus Haaretz.
Eveneens in het noorden van de Westoever staken kolonisten uit de nederzetting Yitzhar verschillende boomgaarden in brand van bewoners van het dorp Burin, Honderden bomen gingen verloren. Vooral ook omdat het Israelische leger de Palestijnse brandweer verhinderden met bluswagens naderbij te komen om de vuren te doven, zo meldde het Palestijnse persbureau Wafa.
Bomen waren niet het enige dat eraan moet geloven. Het Israelische leger sloopte eerder deze week in het dorpje Bweek bij Yatta (in het zuiden van de provincie Hebron) een huis van één verdieping van Rasheed Abu Hadid, zo meldde hetpersbureau Wafa.

In het dorp Idhna, in het westen van de provincie Hebron, werd met een bulldozer een caravan vernield van Theeb al-Butran, zo melddenplaatselijke inwoners. En in het dorp Hizma (bij Ramallah) ging een cementen muur tegende vlakte.In het dorp az-Zayyam bij Jeruzalem werden fundamenten en steunpilaren vernield van een huis in aanbouw vanSuhaib Jamal.
En in Kufr WQaddum bij Qalqilya werd een bulldozer in beslag genomen, waarmee een stuk land van een inwoner werd geëgaliseerd.
In het dorp Deir Qadis werden ondertussen woensdagnacht leuzen gekalkt tegen Mahmoud Qatusa, een man die onlangs ten onrechte ervan werd verdacht een 7-jarig Joods meisje te hebben verkracht uit een nederzetting waar hij werkte, zo meldde Haaretz. Qatusa werd ongeveer een week geleden vrijgelaten, nadat hij onschuldig 56 dagen had vastgezeten. De militaire aanklager kwam tot de conclusie dat het politie onderzoek van geen kant had gedeugd en dat hij vals was beschuldigd. De leuzen luidden onder andere "Een doodvonnis voor Mahmoud Qatusa''. Ook diverse auto's in Deir Qadis werden beklad.
Eerder in de week werden diverse auto's beklad in het dorp Awarta, aldus Haartez. De leuzen waren gericht tegen een zogenoemde ''car ramming'' in Hizma, bij Ramallah, afgelopen zaterdag waarbij vijf soldaten werden gewond, van wie drie alleen licht gewond. De leuzen luidden ''Als ons bloed wordt vergoten nemen we ons lot in eigen hand, hallo van Hizma'' en ''Judea en Samaria vechten voor de waardigheid van Israel, wraak voor Hizma''.

4 opmerkingen:

Meir zei

Je fantaseert er fiks op los en je bent net zo goedgelovig als moslims, die kun je alles wijsmaken.
Olijfbomen omgezaagd en niemand die in staat is een foto te maken, behalve van een boompje dat op de grond ligt, locatie onbekend, maar Hijmans weet dat het Joden waren, want dat zeggen de antisemieten.

Wat erg is isdat je zelf deze moslimkolder ook nog gelooft. Maar goed, je haat zit behoorlijk diep.

Abu Pessoptimist zei

i,
Tuurlijk, schooltjes die door de EU zijn gegeven worden geveild, huizen en hele dorpen worden afgebroken, mensen worden doodgeschoten als ze proberen te voorkomen dat het grenshek in Gaza wordt beschadigd, auto's en muren worden beklad, olijfbomen verbrand of omgezaagd, moskeeën en huizen worden in brand gestoken, kinderen worden 's nachts van hun bed gelicht, parlementariër worden zonder vorm van proces in de gevangenis gezet, Gaza wordt herhaaldelijk heftig gebombardeerd waarbij vooral burgerdoden vallen, en nog veel meer, en dat is allemaal verzonnen door moslims die je alles kunt wijsmaken. Ik zou m'n ogen maar eens een keer uitwrijven, Meir.

Meir zei

Ik heb het over nooit geleverd bewijs. Geen Arabier die hoort dat 'honderden olijfbomen' in de nacht omgezaagd worden, niemand is overdag getuige, maar die Arabieren en jij weten het, het waren Joden.

Inderdaad, het moet niet zotter worden. Een antisemitische organisatie, de EU, moet natuurlijk in Israel kunnen bouwen want wij moeten ook in eigen land door het meest asociale volk dat op de wereld is, socialisten, vervolgd worden. Weg laten treiteren in Europa door het islamitische uitschot om vervolgens onder het mom van ontwikkelingshulp, alsof wij dat nodig hebben van het ergste drek uit Europa, de terreur voort te zetten. Moet kunnen volgens jou, want jebent nogal op je tenen getrapt dat wij dat niet accepteren.

Bedouinen zijn nomaden, Hijmans, en hebben geen vaste plek. Leer dat eens onthouden.
Gestolen woningen en huizen uitgedeeld door Jordaniers en bezit van weggejaagde Joden zijn niet van Arabieren, al meen jij van wel.

Terroristen pak je 's nachts op, Hijmans, al zou jij hen waarschuwen.

Jouw Arabische parlamentariers zijn handlagers van terroristen, zoals je geliefde Zoabi. In Nederland zit dit uitschot in de Tweede Kamer, Denk, handlangers van Erdogan die het vertegenwoordigt en natuurlijk al het islamitische uitschot zoals hamas, hezbollah, isis.

Misschien moet je een brief naar je terroristenleiders in Gaza sturen. Niet schieten, dan wordt ok niet terug geschoten. Je ziet, de oplossing is eenvoudig, maar het punt is dat ook jij terreur tegen Israel steunt.

Er bestaan geen burgerdoden, alleen dode terroristen en hun handlangers.

Voor zover je ook dit nog niet wist, moslims zijn de grootste leugenaars die er zijn. Westerse socialisten doen niet voor hen onder. Weet je wel, Al Andaluz, de 'Gouden Eeuw van vreedzame samenleving' tussen Joden, Christenen en moslims'. Of, 'moslims hebben alles uitgevonden'. 1 probleem, alles is gelogen (alleen handlagers van moslims geloven dit, socialisten, maar die haten dan ook de westerse beschaving en het christendom en hebben hetzelfde programma, totale vernietiging van het westen)

Nee, Hijmans, je blik op je geliefde Arabieren is gekleurd.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Nou dat was weer een lang verhaal. En nogal gekleurd, zou ik zeggen. Nu is objectieve waarneming een illusie (net als objectieve journalistiek) maar jij maakt het wel erg bont. Eigenlijk is ongeveer alles klinkklare onzin. Als je gewoon alles wat je zegt in het tegendeel verandert zit je wel weer ongeveer goed.

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...