dinsdag 16 juli 2019

Kolonist rijdt jongetje (7) dood, Palestijn sterft in isoleercel, jongetje (10) gewond in Kafr Qaddum

Dit is een foto van Tareq Zebania, 7 jaar, uit het dorpje Tarqumia ten westen van Hebron. Hij is dood. Tareq reed mandag op zijn fietsje dicht bij de weg alleen voor Joden naar de nederzetting  Adora die vlak naast zijn dorp ligt, toen een ongenoemde kolonist hem aanreed met een auto. De kolonist reed daarna door naar de nederzetting.
Getuigen riepen de Israelische politie die een militaire ambulance stuurde. Die bracht het jongetje naar een Israelisch ziekenhuis, waar de dood werd geconstateerd. De inwoners van Tarqumiya melden dat er geen moeite werd gedaan om de automobilist uit de nederzetting te zoeken.
Ander verhaal: Qadri Abu Bakr, het hoofd van de Commissie voor Gevangenen van de Palestijnse Autoriteit meldt dat gevangene Nasser Majed Taqatqa (31) door een onbekende  oorzaak is overleden in zijn isoleercel in de Israelische Nitzan-gevangenis in Ramleh (in Israel binnen de Groene Lijn). Taqatqa werd ongeveer een maand geleden opgepakt in zijn dorp Beit Fajjar ten zuiden van Bethlehem, toen soldaten het huis van zijn familie binnenvielen. Taqatqa werd ondervraagd en in eenzame opsluiting ondergebracht in de gevangenis al-Jalameh. Later werd hij overgebracht naar de Nitzan-gevangenis. Hij had volgens zijn familie geen ziekten of gebreken en hij was ook nooit eerder gearresteerd. Ongeveer twee weken geleden werd hij geboeid naar het huis van zijn familie gebracht, dat toen werd doorzocht. Hij werd daarbij heftig geslagen voordat hij weer werd meegenomen naar de gevangenis.
Een derde verhaal: Het dorp Kafr Qaddoum is ernstig aangedaan door het geval van de tienjarige Abdul Rahman Shtaiwi die afgelopen vrijdag in het hoofd is geschoten. Zijn toestand is kritiek. Het gebeurde tijdens de gebruikelijke vrijdagse demonstratie in het dorp tegen het feit dat de komst van nederzettingen op het land van het dorp, jaren geleden al, hun weg naar Nablus heeft afgesloten.
Het dorp demonstreert iedere vrijdag, maar dat er met scherp werd geschoten is vrij ongewoon. Wat nog ongewoner is, dat het jongetje helemaal niet deelnam aan de demonstratie, maar volgens ooggetuigen vanaf een afstand van zo'n 200 meter door een scherpschutter in het hoofd werd geschoten toen hij aan het spelen was.
Hij verloor veel bloed en werd naar het Rafidiya ziekenhuis in Nablus vervoerd, vanwaar hij later wegens de ernst van zijn toestand naar een Israelisch ziekenhuis is gebracht. Othman Bisharat, een neuroloog van het Rashidiyya ziekenhuis, zei dat de kogel in het hoofd van het jongetje was doorgedrongen en daar is geëxplodeerd. Abdul Rahmans toestand is uiterst gecompliceerd, volgens Bisharat. Er hebben zich mogelijk wel 100 deeltjes van de kogel in zijn hoofd verspreid. Bisharat zelf had er tussen de 60 en 70 geteld.
Volgens Mahhour Qaddoumi, het hoofd van al-Fatah in het dorop, is Kafr Qaddoum geschokt. Abdul Rahman is de ''talk of the town''. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat het neerschieten van het jongetje bedoeld was om de jeugd af te schrikken deel te gaan nemen aan de demonstraties van hun ouders, volgens hem.

3 opmerkingen:

Meir zei

Leermoment: Leer je kindverkeersregels.

Maar jij, Hijmans, maakt er een antisemitisch verhaal van.
Je kunt het maar niet laten.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik maak het nog iets erger: volgens PNN gaf kolonist gas toen hij het jongetje zag. Hij reed het dus expres dood. Hij is niet aangehouden of ondervraagd. Erg racistisch. Maar uiteraard wel antisemitisch dat ik dit meld.

Meir zei

Hij maakte dat hij weg kwam omdat hij anders door de antisemitische Arabieren was vermoord. Dat is iets anders dan je leugen dat die Jood (zo noem je die persoon) dat kind opzettelijk dood reed. Jouw ooggetuigen zijn de leugenachtige Arabieren even verrot als antisemiet Ilhan Omar die jij hoog in het vaandel hebt

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...