zaterdag 27 juli 2019

Deze vrijdag opnieuw een dode in Gaza, naast 70 gewonden.

Ahmad al-Qarra
Bij de wekelijkse betoging in de Gaza-strook hebben Israelische scherpschutters deze vrijdag opnieuw een man doodgeschoten. Er waren daarnaast 70 gewonden. Vrijdag een week geleden waren er 100 gewonden.
 De gedode man was de 22-jarige Ahmad Mohammed al-Qarra. Hij werd in de buik geschoten ten oosten van de plaats Khan Younis. 's Nachts rond 12 uur overleed hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij was het 312de slachtoffer van handelingen van Israel in Gaza sinds 18 maart 2018. Vorige maand overleed een medische hulpverlener en onlangs werd - per ongeluk - een strijder van al-Qassem doodgeschoten toen hij probeerde jongeren ervan te weerhouden te dicht bij het grenshek te komen.

4 opmerkingen:

Meir zei

Hijmans brengt dagelijks nepnieuws. Grensbewaking heet 'scherpschutters' om te suggereren dat die Arabier opzettelijk is dood geschoten.
Denk je nou zelf niet een keer dat je je belachelijk maakt?

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Natuurlijk, kogelregen heet in Israel grensbewaking. Er was een kogelregen aan de grens en daar liep ''die Arabier'' (die Palestijn dus) zelf in.

Meir zei

Scherpschutter en kogelregen. Je was duidelijk nooit in het leger

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Moet ik hieruit opmaken dat scherpschutters dus geen kogelregen produceren maar wel degelijk opzettelijk mensen doodschieten? Voor mij is dat uiteraard geen nieuws. Maar jij noemde dat eerder nepnieuws, terwijl je het nu zelf vaststelt. Of moet ik hieruit concluderen dat Israelische scherpschutters soms per ongeluk wel eens mensen raken?

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...