dinsdag 11 juni 2019

Opnieuw overlijdt een medische hulpverlener uit Gaza aan een Israelische schotwond

De Palestijnse verpleger Mohamed al-Jadeeli (36) is maandag overleden aan een schotwond die hij op in Gaza opliep toen hij daar medische hulp verleende aan gewonde demonstranten. Hij is de vierde medische hulpkracht die sinds 31 maart 2018 door Israel is doodgeschoten tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de terugkeer. Zijn dood is een nieuwe oorlogsmisdaad van de Israeli's. Zij schieten op medische hulpverleners hoewel internationale conventies dat expliciet verbieden.
In een verklaring stelde de Palestijnse Rode Halve Maan, het Palestijnse equivalent van het Rode Kruis, dat al-Jadeeli werd getroffen door een zogenoemde ''rubberkogel'' aan zijn neus. Deze kogel, een met rubber overtrokken metalen cylinder, bracht zware fracturen toe aan zijn neus, zijn gezicht en zijn schedel. Al-Jadeeli werd overgebracht naar een ziekenhuis in al-Khalil (Hebron) op de Westoever, maar daar is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweken. Het totaal aantal doden sinds 31 maart 2018 in Gaza staat nu op 310.

Geen opmerkingen:

Israelische actie doodt weer zes mensen in Tulkarem

Qais Nasrallah (Wafa) Een Israelische razzia op Tulkarem en het bijbehorende kamp Nur Shams heeft vrijdag de hele middag geduurd. Er zijn ze...