donderdag 13 juni 2019

Nieuwe escalatie rond Gaza omdat Israel weigert toezeggingen gestand te doen

Gaza-stad, mei 2019 (Foto +972 Magazine)

Het Israelische leger heeft donderdagmorgen doelen in Gaza bestookt, nadat een raket uit Gaza op Israel was afgevuurd. De raket was weer een antwoord op het feit dat Israel een totale blokkade op zee voor de vissers uit Gaza had afgekondigd. 
Een nieuwe escalatie rond Gaza, sinds in mei een staakt-het-vuren werd bereikt, is daarmee een
feit. De eerdere uitbarsting in mei koste het leven aan 28 Palestijnen en vier Israeli's. Er werd voor miljoenen schade aangericht in Gaza.
Israel kondigde de zeeblokkade af nadat zogenaamde ''vuurballonnen'' (ballonnen waaraan brandende materialen waren bevestigd) branden hadden gesticht in gebieden bij de grens met Gaza. Er braken vijf branden uit in het gebied van de Regionale Raad van Eshkol. Woensdag ontploften daar ook twee vuurbommen boven kassen. Twee andere branden ontstonden in de regio Sha'ar HaNegev en één in Netivot.
De nieuwe aanvallen met ''vuurballonnen'' zijn vermoedelijk een Palestijns antwoord op het feit dat Israel tot nu toe het staakt-het-vuren niet uitvoert. De Palestijnse bewegingen eisen dat de importrestricties voor Gaza worden verminderd, dat er een begin kan worden gemaakt met humanitaire projecten en met herstel van de infrastructuur voor bijvoorbeeld de levering van elektriciteit. Ook willen diverse fracties dat verdere fondsen van het emiraat Qatar worden doorgelaten, nadat alleen een eerste deel daarvan met Israelische toestemming is doorgelaten.

6 opmerkingen:

Meir zei

bijvoorbeeld de levering van elektriciteit.

Als je de rekening niet wenst te betalen wordt je afgesneden. Gebeurt in ieder land. Stroom menen te krijgen en tegelijk blijven moorden en terroriseren.

En voor zover je het nog niet wist, Hijmans, Qatar is een terreurstaat die overigens ook samenwerk met de genocidale gekken in Iran. Maar ja, jij kan niet wachten op de totale vernietiging van Israël en de bevolking.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
De rekening is onder meer zo hoog omdat Israel de elektriciteitscentrale al twee keer heeft gebombardeerd en weigert reparaties te laten uitvoeren. Hij werkt op halve kracht.

Meir zei

Wie oorlog uitlokt dient daarna zelf op te komen voor herstel aan eigen infrastructuur. Zo werkt dat overal. Maar ja, alle honderden miljoenen werden aan tunnels en raketten besteed, aan moordenaars en terroristen en dan heb ik het nog niet over verduistering van geld. Jij denkt dat Qatar steeds voor Sinterklaas blijft spelen. 10 miljoen dollar per dag stortten zij in een bodemloze put van criminelen en moordenaars.
En allemaal de schuld van die Joden in dat kleine rotlandje.
Het probleem, Hijmans is, dat moslims (geestelijk verrot) menen dat ieder land van hen is.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Je leest de verkeerde bronnen. Bij alle oorlogen in Gaza van de afgelopen jaren waren het de Israeli's die het eerst vuurden.
Afgezien daarvan deugt je redenering dat wie oorlog uitlokt zelf het herstel moet betalen evenmin. Je bent vergeten dat West-Duitsland na de oorlog er weer bovenop werd gelopen. Marshall hulp, weet je nog.

Meir zei

Moslims moorden al 1400 jaar en wereldwijd, maar dat zal je altijd ontkennen, ook waar zij hun poten neerzetten is er binnen de kortste keren moord en doodslag. Zweden is een duidelijk voorbeeld wat voor uitschot en ongedierte moslims zijn, wat ook geldt voor de parasieten uit Syrië. In Duitsland wordt alles stil gehouden, de moorden en verkrachtingen van vrouwen.
Waarom geef je niet toe dat je westerlingen en Joden in Israël tot op het bot haat, dat is tenminste eerlijk. Ik wind er geen doekjes om dat ik het bloed van moslims kan drinken. Wat jij doet is er voortdurend op los liegen en nu neem je het weer op voor Hamas, voor wie je een spreekbuis bent ook al zal je dat ontkennen (weer een leugen (traditie bij socialisten)

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Je gaat niet in op wat ik zeg. Moet ik dan wel jouw kletspraat beantwoorden?

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...