zaterdag 1 juni 2019

Israelische politie doodt twee Palestijnen, één na een aanval met een mes

Abdullah Gheith
De Israelische politie heeft vrijdag twee Palestijnse jongeren doodgeschoten in en bij Jeruzalem. De één pleegde twee aanvallen  met een mes in de Oude Stad van Jeruzalem. Daarbij werd een 50-jarige Israeli zeer ernstig en een ander licht gewond. De Palestijn werd na de tweede aanval doodgeschoten. Hij werd later geïdentificeerd als de 18-jarige Yousef Wajeeh uit het dorp Abwein, ten noordwesten van Ramallah. De politie legde daarna nog strengere controles op aan de menigte die naar de al-Aqsa moskee kwam. Velen werden vrijdagavond buiten de deur gehouden, hoewel het de speciale nacht van de ''openbaring van de Koran''  was, de Lailat al-Qadr en de laatste vrijdag van de Ramadan.
De andere Palestijn die werd doodgeschoten was een jongen van 16, Abdullah Louai al-Gheith uit de buurt van Bethlehem. Met een groep anderen wilde hij via de Wadi al-Hummus ten oosten van Bethlehem naar de dienst in de al-Aqsa moskee zien te komen.De politie opende echter het vuur op de groep. Daarbij werd Abdullah in het hart getroffen. Hij was op slag dood. Een andere Palestijn, de 21-jarige Mum'en Abu Tbaish raakte gewond.

1 opmerking:

Meir zei

Moraal van het verhaal: steek niet illegaal de grens over om vervolgens te proberen Israëliërs, herstel, Joden te vermoorden.

De terrorist al-Gheit https://behindthenewsisrael.files.wordpress.com/2019/05/fsddfs.jpg
Onschuldig zoals al die Arabieren

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...