zaterdag 1 juni 2019

Israel veilt klaslokalen die de EU aan de Palestijnen had geschonken

Israel breekt vaker door de EU geschonken schooltjes af. Dit hier is in het zuiden van de Westoever in juli 2018.  Foto B'tselem)

Israel veilt volgende week twee prefab klaslokalen die de Europese Unie vorig jaar heeft geschonken aan 49 schoolkinderen (over verschillende klassen verspreid) in het dorpje Ibzig in het noorden van de Westoever. Israel demonteerde de prefab lokalen vorig jaar oktober en nam ze in beslag. In een advertentie in de krant Ma'ariv wordt nu aangekondigd, zo meldt de krant The Guardian, dat ze zullen worden geveild in een kantoor van de 'Civil Administration'', het burgerbestuur, de bedriegelijke naam die Israel heeft uitgevonden voor het militaire bestuur van de Westoever.  Misschien dat zo'n prefab schooltje nog dienst kan doen in één of andere illegale nederzetting, nietwaar?
De reden voor de afbraak was natuurlijk dat Israel geen vergunning heeft gegeven voor de school. Toch kan het niet cynischer, want Israel houdt (zonder vergunning, dus tegen alle wetten) de Westoever bezet en houdt zich daar volstrekt niet aan zijn verplichting om zorg te dragen voor het welzijn van de plaatselijke bevolking. Israel is degene die hier  alle wetten overtreedt en plat gezegd ook laat zien ''schijt te hebben'' aan de EU en de goede Europese bedoelingen.
Een leuk bijkomend dingetje is dat het CIDI, de vaderlandse Israel-lobby, nou net nu de WOB (Wet op de Openbaarheid van Bestuur) heeft ingezet om erachter te komen waaraan bijna een half miljoen als''vertrouwelijk'' aangemerkte bedragen zijn uitgegeven door de Nederlandse missie naar de Palestijnen in Ramallah. Zou best eens aan (zogenaamd illegale) prefab klaslokaaltjes kunnen zijn betaald. Of aan dito zonnepanelen en meer van dat soort verboden spul.
Wat denken jullie? 

3 opmerkingen:

Meir zei

De EU heeft zich niet te bemoeien met Israël, maar blijkbaar vind jij het normaal dat die antisemitische kliek in Brussel de staat van binnenuit wil slopen.
De eerst volgende keer dat nog eens een antisemiet van het EP of ander figuur naar Israël komt deze 48 uur opsluiten en vervolgens het land uitflikkeren. Misschien dat dan dat uitschot het eens leert.

want Israel houdt (zonder vergunning, dus tegen alle wetten) de Westoever bezet
Intussen ben je dus zelf in deze leugen gaan geloven. Krijg je als je waarde hecht aan de fantasiegeschiedschrijving van figuren als Morris en Pappé

Die 'schooltjes'(antisemitische indoctrinatiecentra) en zonnepanelen in de schredder, beste oplossing

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Hoe kan iemand zoals jij jezelf eigenlijk serieus nemen als jij de grens van 1967 wegvaagt, plus al die resoluties van de VN-Veiligheidsraad die daarover gaan en die zeggen dat de andere kant van die lijn ''bezet gebied'' is? Hoe kan iemand zoals jij zeggen dat die grens er niet is en eigenlijk het gevolg is van leugens van Pappé en Morris? Leg me dat maar een keer uit.

Leo Levin zei

Walgelijk nieuws. Komt nooit in de nederlandse/internationale media terecht. Bedankt voor dit bericht, Abu.

''Zolang ik leef zal ik ik me actief herinneren hoe Rutte de massamoord heeft gesteund''

Toespraak door Jaap Hamburger (voorzitter van Een Ander Joods Geluid) tijdens de demonstratie op de Dam in Amsterdam op 26 november 2023. Vr...