donderdag 13 juni 2019

Israel sloopt acht tenten en menselijke onderkomens, twee huizen en een aantal schuren

Israelische bulldozers hebben woensdag vijf tenten voor menselijke bewoning, twee schuren voor de dieren en een omheind stuk land voor de dieren, plus 20 watercontainers en een aantal zonnepanelen vernield die behoorden aan Allan Bani Odeh, een boer in Ras al-Ahmar in het  noorden van de Vallei van de Jordaan. . Ook werd een tent vernield die toebehoorde aan Jamal en Suleiman Bani Odeh, plus vijf afgebakende ruimtes voor dieren en 25 watercontainers. De Jordaanvallei is een vruchtbare streek waar ongeveer 65.000 Palestijnen wonen. Israel heeft 46% van het gebied bestemd tot ''militair terrein'', wat vaak een voorstadium is om het gebied te claimen voor Joodse bewoning of Joods gebruik. Palestijnse bewoners van de streek worden regelmatig gedwongen om even een paar dagen of wat langer weg te gaan om plaats te maken voor militaire oefeningen. Ook worden regelmatig huizen, tenten, schuren en benodigdheden om er veeteelt te bedrijven gesloopt of in beslag genomen.
De zaken in Ras al-Ahmar waren niet de enige dingen die Israel de laatste paar dagen sloopte. Dinsdag werden een gebouw voor menselijke bewoning en vier schuren omver gehaald in Bir Unia, in de buurt van de stad Bethlehem. Zij waren eigendom van Mohamed Zreineh. Mensen die de sloop wilden tegenhouden werden beschoten en geslagen. De zoon van Mohammed Zreineh liep een blessure op door een zogenoemde ''rubberkogel'' aan zijn voet.
Eveneens dinsdag werd in Sur Baher, in het zuiden van de bezette stad Jeruzalem, een huis van twee verdiepingen in aanbouw gesloopt dat toebehoorde aan Wesam Jabour. In hetzelfde dorp werd Hassan Abu Kaff te verstaan gegeven dat hij zijn eigen huis moest slopen, omdat het anders - voor veel geld - door de gemeente Jeruzalem zou worden gedaan. Abu Kaff bouwde het huis negen jaar geleden voor zijn familie van zeven mensen. Hij deed verschillende pogingen om een vergunning te bemachtigen maar kreeg nooit antwoord van de gemeente.
Diezelfde dinsdag werd ook in de wijk Jabal Jouhar van de  stad Hebron. In de zuidelijke heuvels van het district Hebron,in Umm al-Khair dat dicht bij de plaats Yatta ligt, werd dinsdag een structuur voor menselijke bewoning en een muur gesloopt. Umm al-Khair is een gebied waar de (kleine) plaatselijke bevolking leeft van de veeteelt. Het plaatsje is onderdeel van de zogenoemde ''Oefenzone 918'' van het Israelische leger en wordt regelmatig lastig gevallen met sloopacties, invallen van kolonisten en aanvallen op de dieren die de inwoners houden.
Over oefenzones gesproken: donderdagmorgen egaliseerden Israelische bulldozers een strook Palestijns land land in het dorp Asira al-Qibliya ten zuiden van de stad Nablus voor de uitbreiding van een legerkamp. Volgens Hafez Saleh, het hoofd van de gemeenteraad van Asia al-Qibliya, ging het om ruim een dunam (ruim een halve hectare) die bestemd was om het legerkamp uit te breiden. Het Israelische leger had de gemeente daar bericht van gegeven.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...