dinsdag 18 mei 2021

Drie Palestijnen gedood op de Westoever, twee Israeli's gewond


Op de dag van grote stakingen in Israel, Gaza en op de Westoever zijn drie Palestijnen dinsdag gedood bij botsingen met Israelische militairen. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldde dat Muhammed Ishaq Hamid (24) in Beit 'Anan bij het checkpoint van Beit El op de Westoever, ernstig gewond werd door een schot in de borst. Bij aakomst in het ziekenhuis in Ramallah bleek hij te zijn overleden.  De 20-jarige Fayez Musa al-Kashif werd daar eveneens gedood. De jonge Islam Wael Bernat (15) werd gedood door een schot in het hoofd.  

Vierenzestig mensen werden gewond, de meerderheid door kogelwonden. Zes van hen zijn ernstig gewond. Ook twee Israelische soldaten raakten gewond toen bij El Bireh het vuur op een groep militairen werd geopend, meldt Haaetz. Volgens het Israelische leger namen zo'n 1.500 mensen op die plaats deel aan een demonstratie. Verder waren er ook botsingen in Nablus, Tulkarem, Bethlehem, Salfit, en Jeruzalem . Er zouden nog 35 andere gewonden zijn van wie negen door scherpe munitie. Tenslotte viel er eerder op de dag nog een slachtoffer in Hebron. Daar werd  de 31-jarie Fayed Zahedah door militairen doodgeschoten. Volgens Haaretz bestaan er plannen om de extra manschappen grenspolitie die eerder naar steden in Israel werden gestuurd om de botsingen tussen joden en Palestijnen het hoofd te bieden, nu naar de Westoever te sturen.  

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...