zaterdag 29 mei 2021

Israeli's schieten weer Palestijn dood op de Westoever

Zakaria Hamayel (foto Twitter)
Het Israelische leger, zoals bekend het meest morele ter wereld, heeft vrijdag opnieuw een jonge Palestijn doodgeschoten tijdens een protest tegen het in beslag nemen van Palestijnse grond. Het slachtoffer was de 28- jarige Zakaria Hamayel uit het dorp Beita ten zuiden van Nablus. Hij werd in de borst geschoten en stierf een paar minuten later. Tien anderen raakten tijdens het protest door schepe munitie gewond.

De protesten waren gericht tegen de overname van de zogenoemde Jabal Sbeih, de Sbeih heuvel, die eigendom is van Beita. Kolonisten proberen al maanden om de heuvel in bezit te nemen voor uitbreiding van de nederzettingenplannen. De protesten hebben dat tot nu toe verhinderd. Het leger trad vrijdag heftig op tegen de protesten, de betogere werden beschoten met scherp, zogenaamde ''rubber kogels'' en traangas. Het totaal aantal gewonden, inclusief de tien die door kogels werden getroffen, was 23. In deze maand mei zijn intussen meer dan 25 Palestijnen gedood op de Westoever. 

Deze foto is van een tafereel bij Jabal-al 'Arma, eveneens bij het dorp Beita, waar in maart 2020 gevechten gevoerd werden omdat koklonisten (geholpen door het leger) probeerden de heuvel over te nemen. Daarbij werd toen de 17-jarige Mohammed Hamayel doodgeschoten. De heuvel bevat antiquiteiten. Ik heb helaas niet kunnen achterhalen of Jabal Sbeih en Jabal al-'Arma (Mount Orma) dezelfde zijn.   

1 opmerking:

Meir zei

Ach Heijmans, in Neapolis, gesticht door de Romeinen, hebben altijd al Joden gewoond en dat het dus een 'palestijnse' stad is is rondduit onzin. 'Palestijnse' steden bestaan niet eens (verzonnen volk)
Amsterdam is ook niet een Turkse stad als er op een gegeven moment minder Nederlanders wonen en de stad omdoopt tot een shitnaam. En, Israëliers zijn geen 'kolonisten'. Die term geeft alleen je haat aan tegen Joden.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...