donderdag 8 juli 2021

Israel straft vrouw van schizofrene pleger aanslag met opblazen huis


Het Israelische bezettingsleger heeft donderdagmorgen vroeg het luxueuze, twee verdiepingen tellende huis van Muntaser Shalabi in het dorp Turmous Ayya opgeblazen. Shalabi is een Amerikaanse Palestijn die op 2 mei de Israelische kolonist Yehuda Guetta doodschoot bij een checkpoint. Shalabi woonde overigens al een paar jaar niet meer in het huis. Hij woonde in Amerika en pleegde de aanslag toen hij even over was. Ook toen verbleef hij niet in dit huis, waar wel zijn vrouw en kinderen woonden. Hte echtpaar was al langer uit elkaar in verband met Shalabi's ziekte. Hij lijdt aan schizofrenie. 

Shalabi beviondt zich in arrest, maar is nog niet veroordeeld. Het is uintussen een raadsel voor zijn familie hoe de aanslag in zijn werk is gegaan. Shalabi was nooit gewelddadig. Hij toonde zich ook altijd een tegenstander van politiek geweld. Israel had de verwoesting, waarbij zoals bij dit soort Israelische operaties gebruikelijk is, ook een aantal buurhuizen beschadigd raakte, al eerder willen uitvoeren. Dat werd echter uitgesteld, naar verluidt in verband met een Amerikaans verzoek om het niet te slopen. 

 
(Foto's van voor en na de behandeling respectievelijk van al-Quds.com en Twitter)

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...