zaterdag 24 juli 2021

Israelische soldaten schieten weer puber dood

Mohammed Tamimi
Israelische soldaten hebben vrijdag opnieuw een Palestijnse tiener doodgeschoten. Mohammed Munir Tamimi (17) werd tijdens de demonstratie die het dorp Nabi Saleh al jaren op vrijdag houdt, met scherpe munitie in zijn buik geschoten. Hij werd overgrbracht naar het Yasser Arafat ziekenhuis in Salfit, waar hij onmiddellijk werd geopereerd en op de intensive care belandde. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. 

Het dorp Nabi Saleh demonstrteert al een aantal jaren steeds op vrijdag tegen de diefstal van een deel van hun land en hun bron door de nederzetting Halamish. De demonstraties worden regelmatig beschoten met traangas en zogenaamde 'rubber'kogels. Waarom er hier scherpe munitie werd geberuikt is onduidelijk (en zal dat ongetwijfeld ook altijd blijven). Op de Westoever zijn nu dit jaar 51 mensen gedood. Dat is twee keer zoveel als in heel 2020 (26) en het jaar daarvoor (24) volgens cijfers van het bureau van de VN, OCHA. 

Bij de wilde nederzetting Evyatar (op land van onder meer het dorp Beita bij Nablus) die is ontruimd maar niet opgeruimd (of wordt) werd ook gedemonstreerd. Daar werden negen Palestijnen door scherpe munitie gewond. Rond de 30 mensen raakten gewond door 'rubber'kogels. Deze demonstratie werd in de Israelische media beschreven als een ''clash'' met de bezettingstroepen, wat meestal betekent dat zij vreedzaam begon en na ingrijpen van het leger ontaardde inm botsingen. De soldaten zouden zijn bekogeld met stenen. Niemand raakte gewond. 

2 opmerkingen:

Meir zei

Ach Hijmans, je hebt werkelijk totaal geen verstand van de gebruikte ammunitie, het was Ruger ammunitie, een combinatie van koper en polymeer. Dus niks volmantel.
En ook nu, gooi niet met stenen en rotsblokken.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Wat bedoel je? Rugerkogels (klein kaliber, gen idee waarvan gemaakt, maar dat is ook totaal oninteressant) doden niet? Dus de puber Mohammed Tamimi is niet dood? Speelt alleen dat hij dood is? Misschien moet je wat vaker Israelische kranten lezen. Er is al vaker geklaagd dat de Rugerkogels niet alleen mensen kreupel maken (als ze door hun benen, bij voorkeur de knieën, worden geschoten) maar dat ze ook vaak dodelijk zijn.
P.S. De demonstraties in Nabi Saleh zijn vreedzaam. Geen gegooi met stenen. Desondansk wel doden onder de Palestijnen. Mohammed is de 3e of 4e.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...