donderdag 29 juli 2021

Israelische bezettingsleger valt kantoren binnen en sluit weer organisatie voor half jaar

(Foto DCI-Palestine)

Israelische militairen zijn donderdagmorgen vroeg het kantoor binnengevallen van ''Defense for Children International - Palestine Branch'' (DCI-Palestine) in el-Bireh bij Ramallah op de bezette westelijke Jordaanoever. De soldaten doorzochten het kantoor op hun gebruikelijk manier (die dus veel schade aanrichtte) en namen computers in beslag en dossiers van kinderen in Israelische gevangenschap. 

De soldaten gingen niet zo ver het DCI-Palestine kantoor tijdelijk te sluiten. Defense for Children is daarvoor internationaal waarschijnlijk tezeer bekend. Een sluiting vond echter wel plaats van het kantoor van het Bisan Centre for Research and Development in Ramallah. Het kantoor van deze organisatie, die cursussen organiseert en Palestijnse grassroots jeugd en andere organisaties bijstaat bij het uitvoeren van hun plannen en taken, moet de komende zes maanden gesloten blijven op last van het bezettingsleger. Ook hier werden overigens files en computers meegenomen, nadat de ingangsdeur was ingeslagen en het kantoor op de gebruikelijke veel schade veroorzakende manier was doozocht.

De sluitingen - en de invasies - vinden ongetwijfeld plaats in het kader van een campagne tegen zogenaamde ''mantelorganiaties'' van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Israel voert al een tijdje campagne tegen leden van deze organisatie en organisaties die er door louche, rechts en onbetrouwbaar bekend staande Israelische instellingen als NGO - Monitor, of het inmiddels opgeheven minsiterie van ''Strategische Zaken'' (en het Nederlandse filiaal van deze instellingen, onze onvolprezen Israel-lobby het CIDI), van beschuldigd worden dat ze eigenlijk gewoon facades zijn van het PFLP. Deze campagne is verhevigd sinds in 2019 het 17-jarige Israelische meisje Rina Schnerb bij een bron in bezet gebied werd opgeblazen door een bom die gelegd zou zijn door twee ex-werknemers van de Union of Agrarian Work Committees (UAWC).  

Sindsdien hebben onlangs zowel de kantoren van dit UAWC (dat onder meer subsidie van Nederland kreeg) als de ''Health Work Committees'' (de naam zegt waar ze voor staan) ongewenst bezoek van de bezttingsmilitairen gehad. De kantoren van beide organisaties zijn daarna voor zes maanden op slot gegaan. Nu is het dus de beurt aan de organisatie Bisan en kreeg Defensie for Children - Palestine (dat ook door NGOP-Monitor en het CIDI) voor een PFLP-mantelorganisatie is uitgemaakt, een duidelijke waarschuwing.  Zo reilt de bezetting dus. Al 54 jaar.  

5 opmerkingen:

Corrie zei

NRC 25 juli 2021 Tent of Nations Steeds openlijker claimt Israël nu ook Zone C Jannie Schipper
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/25/israel-gaat-de-strijd-om-zone-c-winnen-a4052328?fbclid=IwAR2gErfaVCJCqlEokKUljivQ-TZAwghErcjtBnjpRn_qHXWQFcB5crE3tV0

Frank zei

Toch fijn dat je NGO Monitor hebt ontdekt. Nou moet je alleen nog een cursus kritisch lezen en een beginnerscursus Engels volgen. Dat kun je in jouw gevalhet beste doen aan het antisemitische, linkse nest de UvA.

Abu Pessoptimist zei

Beste Frank,
Ik heb NGO-Monitor al in 2010 ontdekt, of was het 2009? In 2018 schreef ik over een rapport waarin gehakt van ze werd gemaakt. (https://abu-pessoptimist.blogspot.com/2018/10/nieuw-rapport-maakt-gehakt-van-rechtse.html#more ) Lees het, je kunt er wat uit leren.
De rest van je opmerkingen is er ook naast, vrees ik. Je denkt dat universiteit curussen kritisch lezen en beginnerscursussen geven? Ik zou zeggen, neem wat rust en wellicht een aspirientje.

Frank zei

In tegenstelling tot jou ben ik behoorlijk uitgerust en wakker, Hijmans en voor je iets neerpent was het verstandig geweest even een bezoekje te brengen aan je marxistische geestverwanten aan de UvA (waar ik ook 2 studies heb gevolgd (ik wist destijds nog niet hoe door en door verrot het was, inclusief de helft van de docenten om over de studenten maar niet te spreken).
Terug naar de kern:
Slim lezen (1 uur) (online)
Compacte workshop: introductie slim, efficiënt en met begrip lezen
https://student.uva.nl/content/az/trainingen-en-workshops/studievaardigheden/compacte-workshop-slim-lezen/slim-lezen-1-uur.html?cb

Dat is nou precies wat je nodig hebt want je schrijfsel 'Israelische soldaten schieten jongetje dood dat bij zijn vader in een ' verdachte' auto zit' is om te huilen zo slecht. Jij dacht natuurlijk, ik maak er hutspot van, sleep er zaken bij die niets met het verhaal te maken hebben en mijn discipelen volgen mij wel. Arabieren dumpen een 1 dag oud babylijkje en gaan vervolgens snoepgoed kopen. Erg is dat je niet doorhebt hoe groot deze onzin is. Hen wordt gesommeerd te stoppen maar nee, snoep is belangrijker en je gaat er vandoor(hoef je in geen enkel land te flikken)

Daarom is een workshop wel aan jou besteed, kun je structuur aanbrengen in je verhaal, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheidden en zie je in dat die gebeurtenis compleet uit je dikke duim is gezogen.

Abu Pessoptimist zei

Beste Frank,
Hte stukje hierboven gaat helemaal niet over dat jongetje. Is je misschien ontgaan, ook al ben je kennelijk wakkerder (woker?) dan ik. Maar vooruit: lees B'tselem
https://www.btselem.org/video/20210803_footage_proves_israeli_soldiers_shot_and_killed_11_year_old_muhammad_abu_sarah_had_no_reason_to_open_fire
kijk op hun video en lees dat mijn verhaal van a tot z klopte met wat zij melden en met wat er (slecht) op de video te zien is. Nu jij weer met je wakkere gedachten.

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...