donderdag 22 juli 2021

Palestijnse verkeersovertreder overlijdt na martelingen

Een 43-jarige Palestijn uit het Shu'afat kamp bij Jeruzalem is woensdagavond of -nacht overleden in het beruchte ondervragingscentrum al-Maskoubiyya (Moscovia) in Jeruzalem. Volgens de Israelische autoriteiten overleed Abdo Youssef Khatib Tamimi in zijn cel aan een hartaanval. Volgens diverse Palestijnse organisaties, onder meer de Commissie voor Palestijnse Gevangenen, is Tamimi echter bezweken aan de gevolgen van martelingen. 

Het politiecentrum Moscovia is berucht onder Palestijnen voor de marteltechniekern die daar bij ondervragingen worden toegepast. ''Lichte lichamelijk druk'' is volgens een uitspraak van het Israelische Hooggerechtshof toegestaan bij ondervragingen van gevangenen die ''tikkende tijdbommen'zijn. In de praktijk betekent dit dat Israel martelingen gedoogt.  Familieleden van Tamimi zeiden dat ze informatie hadden van andere Palestijnen die in Moscovia gevangen zaten dat hij was geslagen door politiemannn. Ook werd gemeld dat zeven van zijn familieleden die geprotesteerd hebben dat zijn dood niet natuurlijk was, zijn opgepakt.

Hassan Abed Rabbo van de Commissie voor Gevangenen stelde de Israelische autoriteiten verantwoordelijk voor de dood van Tamimi. Hij verkeerde in goede gezondheid toen hij werd gearresteerd. Ramimi werd zondag opgepakt wegens een verkeersovertreding en omdat hij geen rijbewijs had. Hij is de vader van vier kinderen. Zij vrouw is zwanger van de vijfde. Abed Rabbo deelde mee dat dat op het lichaam van Tamimi sectie zal worden verricht in de tegenwoordigheid van een Palestijnse arts.  

3 opmerkingen:

chris zei

Overleden door een hartaanval... Ja natuurlijk...

Meir zei

Alweer iemand van de antisemitische Tamimi clan/bende, hoe toevallig en dat voor de negende keer en gevangenen zeiden dat hij gemarteld werd en dus is dat zo. Ach gut.
Wat laat je je weer in de kaart kijken Hijmans.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Als je commentaar wilt geven, leg dan een keer uit hoe het best kan dat iemand die een veerkeersovertreding begaat en opas 43 is opt dit politie/ondervragingsbureau aan een hartaanval overlijdt. En waarom er al veel vaker vaker soortgelijke ''sterfgevallen'' in Moscovia-bureau zijn gemeld.
P.S. Tamimi is een veel voorkomende Palestijnse naam. Mijn kruidenier in Cairo van destijds heette ook Tamimi. Was een heel hartelijke man, zeker geen antisemiet.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...