maandag 23 januari 2012

Israel onvoert twee leden Palestijns parlement uit hoofdkwartier Rode Kruis

 De voormalige minister voor Jeruzalem Khaled Abu Arafa, en de parlementariërs Mohammed Totah en Ahmed Attoun  (vlnr) op de dag in juni 2011 dat zij een vol jaar op het terrein van het Internationale Comité van het Rode Kruis in Jeruzalem zaten.

Israelische politie heeft maandag een inval gedaan in het hoofdkwartier in Jeruzalem van het Internationale Rode Kruis (IRC) en twee Palestijnse parlementariërs gevangen genomen
Khaled Abu Arafa, oud-minister voor Jeruzalem in de PA-regering, en Mohammed Totah zijn beiden lid van het Palestijnse parlement in de bezette gebieden. Zij behoren tot de politieke arm van de Hamas beweging. Beiden hebben meer dan 18 maanden in het IRC gezeten. Zij hadden daar in 2010 hun toevlucht gezocht nadat Israel hun het inwonerschap van Jeruzalem had ontnomen wegens hun Hamas-affiliatie. Aanvankelijk waren ze samen met hun collega Ahmed Attoun, maar die werd in september al uit het IRC-hoofdkwartier geplukt door een als Arabieren verklede Israelische eenheid. Het IRC heeft tegen deze schending van het internationale recht geprotesteerd.
Maandag werd de poort van het IRC-hoofdkwartier door een kleine menigte Palestijnen ingeslagen uit protest tegen het feit dat de organisatie de twee parlementsleden geen bescherming bood. Een IRC-woordvoerder zei dat de ontvoering te snel in zijn werk was gegaan om te reageren.
De Israëlische politiewoordvoerder Mickey Rosenfeld vertelde het persbureau Reuters dat de twee ware opgepakt wegens deelname aan 'Hamas activiteiten'.
De arrestatie kwam kort na de arrestatie van Dr. Aziz Dweik, de voorzitter van het PA-parlement, in Ramallah en van parlementariër Khaled Tafesh in Bethlehem.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...