zondag 8 januari 2012

Israel meldt aanhouding van mannen die met bommen langs de metaaldetector wilden wandelen

Israelische troepen hebben zondag vier Palestijnen gearresteerd die ammunitie en geïmproviseerde bommen bij zich droegen, meldt Haaretz. Een soldaat bij het Salem checkpoint bij Jenin zag dat er draden uit de jas van een man stalken. Even later ging ook de metaaldetector af. Toen bleek dat de man 11 pijpbommen bij zich droeg, alsmede een zelfgemaakt pistool en ammunitie. Hij was met drie andere mannen. Die droegen niets bij zich, maar werden eveneens gearresteerd.
Ik ben dol op dit soort berichten. Stel je voor, je bent een Palestijn en wilt aan aanslag plegen. Dan maak je een zootje pijpbommen, steek je zelfgemaakte pistool in de broekband, laat wat elektriciteitsdraden uit je jas bungelen en daarna wandel je door het Salem checkpoint zodat de bellen van de detector gaan rinkelen.
Hoe geloofwaardig is dit verhaal? Niet, als je het mij vraagt. Hier werd de plaatselijke pijpfitter aangehouden, of misschien een gestoord persoon, of het is gewoon onzin. Niemand die bij z'n gezond verstand is wandelt met 11 pijpbommen door een metaaldetector. Niettemin weet Arutz 7, de zender/site van de kolonisten zeker dat 'een grote terroristische aanval is verhinderd' door het dappere Israelische leger. Volgens Arutz 7 had de man niet 11 maar 12 pijpbommen bij zich en behalve een pistool ook nog een groot mes. Deze site weet zeker dat er met de aanhouding van de vier mannen uit het Balata-kamp bij Nablus (Shechem heet dat bij Arutz 7) vier 'terroristen' werden aangehouden.
'De geplande aanval, zegt Arutz 7 ook nog, is de laatste van een groeiend aantal terroristische dreigingen die worden toegeschreven aan de vrijlating van meer dan 1000 terroristen in ruil voor de gekidnapte soldaat Gilad Shalit en aan de poging van de Palestijnse Autoriteit om erkenning van de Verenigde Ntaies te krijgen in plaats van terug te keren naar de rechtstreekse gesprekken met Israel.' (mijn cursivering).

Ja, ja, het is me wat. Soms krijg je de indruk dat ze die Shalit maar beter nog wat jaartjes kunnen laten zitten war hij zat. Maar toch jammer dat we bij dit soort aanhoudingen altijd maar één kant van het verhaal horen. Zo'n berichtje maakt me behoorlijk nieuwsgierig naar de werkelijke toedracht.
En dat laatste meen ik.      

1 opmerking:

Anoniem zei

Een erg ongeloofwaardig verhaal, ja.

Corrie

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...