maandag 16 januari 2012

OPROEP TOT DEMONSTRATIE

Op 18 januari bezoekt premier Netanyahu de Portugese synagoge te Amsterdam.
Bezorgde burgers en voorstanders van het internationaal recht willen hun stem laten horen tegen dit bezoek. Een premier die een apartheidsstaat voor staat kan geen bezoek brengen in Nederland en zeker niet in een gebedshuis. Een premier die steeds meer land van de Palestijnen inneemt en zegt te willen praten over vrede, kunnen wij niet serieus nemen.
Een premier die toestaat dat de muur op Palestijns grondgebied verder gebouwd wordt in plaats van afgebroken, neemt het internationaal recht niet serieus. Een premier die de bevolking van Gaza collectief bestraft en isoleert, hoort niet in Nederland.
Vele redenen je stem te laten horen tijdens het bezoek van premier Netanyahu aan Amsterdam.

 Neem spandoeken, fluitjes, potten en deksels mee om een geluid tegen dit bezoek te laten horen.
Wij willen geen schenders van het internationaal recht in Nederland.

Demonstratie Portugese synagoge te Amsterdam,
Mr. Visserplein 3
Van 18.15 tot 20.15 uur.

 Wij staan bij de film academie
 Metro 51, 53 en 54: halte Waterlooplein (uitgang Nieuwe Amstelstraat)
Tram 9 en 14: halte Waterlooplein

Spandoeken, vlaggen met eenvoudige latten.

17 opmerkingen:

Ben zei

En voeg daar aan toe het element dat discriminatie gemeengoed is in Israel.

'The expulsion (from Israel)of (Arab)women and children from their homes will be carried out by a state that has never held Arabs to be equal before the law. That's the real reason an Israeli constitution was never written'.
http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/israeli-arabs-have-never-been-equal-before-the-law-1.407710

Hans Moll zei

Indrukwekkende tegendemonstratie. Ondanks de kou en de regen waren toch nog zo'n twee a drie mensen op komen dagen om de ruim vijftienhonderd bezoekers van de synagoge uit te jouwen.

Abu Pessoptimist zei

Beste Hans, ook in je boek blonk je al niet uit door een grote mate van exactheid. Het waren er geen drie, maar toch al gauw zo'n 80. En ik kan het weten, want ik was er zelf bij. Morgenochttend in den Haag zullen het er mogelijk meer zijn.
En voor alle duidelijkheid: we kwamen niet om de bezoekers van de snoge uit te jouwen - alhoewel ze dat misschien wel verdiend hadden als ze het nodig vonden naar iemand als Netanyahu, die nog nooit iets belangrijks of oorspronkelijks heeft gezegd, te komen luisteren. We kwamen - ondanks de kou en de regen - zelfs niet om de persoon Netanyahu uit te fluiten, maar om een misdadig beleid af te keuren. En om ons te verzetten tegen het feit dat Nederland - dat ooit een land was dat grote waarde toekende aan de mensenrechten in zijn buitenlands beleid - het nodig vindt dit beleid in de persoon van Netanyahu warm te ontvangen.

Gennadi zei

Abu,
Ik was daar geweest en ik vond speech van Netanyahu zeer krachtig en 'to the point'.
Ik weet niet of de mensen aan jullie kant kwamen en gingen maar het was overduidelijk veel minder dan 80.
Ik vind eigenlijk jammer dat wij zo tegenover elkaar staan maar het is niet anders.

Abu Pessoptimist zei

Gennadi, je weet dat de politie altijd zegt: 10.000 en de demonstranten zelf: 30.000. Het kan meer, maar zeker ook minder dan 80 zijn geweest. Er was sprake van komen en gaan van mensen, ikzelf moest ook eerder weg. Maar het is niet zo belangrijk. We kunnen het erover eens zijn dat het er niet bepaald veel waren, veel minder dan in de snoge.

Ik heb van de rede van Netanyahu niet alles gehoord, maar wat ik heb gezien en gehoord heeft me ervan overtuigd dat hij - opnieuw - in het geheel niets nieuws zei. Maar hij is op zijn manier een zeer kundig redenaar - diepe stem, uitgekiende pauzes, goede klemtonen. Op mij komt het als oppervlakkig toneelspel over, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die er anders over denken.

En ja, ik ben het met je eens dat het jammer is dat we tegenover elkaar staan. Ik ben - het klinkt misschien raar - je reacties gaan waarderen. Misschien komen we elkaar een keer tegen en zetten we de klokken gelijk(er). Tenslotte staan we niet in alle opzichten tegenover elkaar, (denk ik).

bert goedkoop zei

Ongelooflijk dat er maar zo weinig betogers waren ( enige tientallen max) als de Baarlijke Joodse Duivel op bezoek komt in Amsterdam, beste Abu.

Hoe is het mogelijk! En dat terwijl al zoveel mensen zoals u , en Harry van Bommel , en Gretta Duisenberg en Anja Meulenbelt zich al jaren uit de naad werken om de echte waarheid over Israel te vertellen , en dan dit......

bert goedkoop zei

wie weet komen er vanavond nog wat beroepswerkelozen en linksextremistische haatzaaiers om te betogen in Den Haag , beste Abu. Laten we het hopen , anders wordt het weer zo'n tragische vertoning.

Abu Pessoptimist zei

Vanavond is er geen demonstratie, beste Bert. Maar ik ben met je eens dat het tragisch is dat zo weinig Nederlanders er blijk van gaven dat ze tot zich door hebben laten dringen wat de lessen van de Tweede Wereldoorlog ECHT inhielden, namelijk dat mensenrechten en het vreedzaam oplossen van conflicten absolute topprioriteit verdienen boven bezetting, rechteloosheid en op afkomst gebaseerde suprematie.

bert goedkoop zei

Het erbij halen van de 2e WO kan echt niet meer , lieve Abu.

Het Nederlandse volk heeft duidelijk aangegeven achter het Joodse volk te staan , die strijden voor een minuscuul lapje grond ( vanuit een rijke historie met dat gebied) , dat slechts de helft van Nederland beslaat, tegenover de oneindige hoeveelheiden land die de Arabieren bezitten.

Ik bedoel , in Europa maken we ons ,(tot op de dag van vandaag), ook nog nauwelijks druk om de Heilige Gristelijke Gronden die bezet worden door moslims in Bosnie , Albanie en Kosovo.

Wij Europeanen zijn niet zo kleingeestig als de moslims!

Maar daar kan wel eens snel verandering in komen , nu we de ware aard van de moslims zo duidelijk zien .

bert goedkoop zei

""""Morgen demonstratie in Den Haag, Oproep van het Palestina Komitee

OPROEP TOT ACTIE WEGENS KOMST NETANYAHU 19 JANUARI IN DEN HAAG
9.45 TOT 11.30 UUR OP HET PLEIN IN DEN HAAG VOOR DE TWEEDE KAMER.""

"Sorry, de demonstratie was blijkbaar vanochtend!! "

Niets van gehoord verder, lieve Abu. Weer een mislukking!?. Ik zou er maar mijn lessen uit trekken!

Abu Pessoptimist zei

Hoezo het erbij halen van de Tweede Wereldoorlog kan niet meer? Israel doet niet anders.
En hoezo het Nederlandse volk heeft duidelijk aangegeven achter het Joodse volk te staan? Is Israel het Joodse volk? Hoe komt het dan dat ik verschillende Joden telde onder de de demonstranten tegen Netanyahu van gisteren, inclusief mijzelf, om slechts één voorbeeld te noemen?
En ach, dat achterhaalde gezeur over dat al die Arabieren maar even een stukje moeten opschikken omdat er immers zoveel grond in Arabië is. Tsjessis, DAT IS PAS ECHT TOTALE KUL. Palestijnen zijn geen Libanezen, Jordaniërs of Egyptenaren. We zeggen toch ook niet dat Duitsland Nederland destijds terecht bezette omdat er nog genoeg andere plekjes waren voor de Nederlanders om te gaan wonen? Bijvoorbeeld België, waar ze ook Nederlands spraken?

bert goedkoop zei

Waarom vluchten miljoenen en miljoenen moslimarabieren naar het Ongelovige Westen (europa) en vrijwel niet 1 westerling naar Arabie.? En waarom is het verhuizen binnen Arabië over enkele kilometers wel een onoverkomelijk probleem?

Waarom zeuren moslims eindeloos over het minuscule Israel en geen een Westerling over het teruggeven van de Heilige stad Constantinopel of Bosnie?

Waarom is er niet een Westerling die in een arabierenland uitkeringen trekt en als dank de arabische vrouwen voor hoer uitmaakt?

Waarom verhuizen Westerlingen op grote schaal binnen Europa voor werk en liefde, maar als je een kleine stam arabieren een stukje moet laten verhuizen richting Jordanie of een aanverwant land, breekt de pleuris uit?

Ik zou inderdaad zonder veel problemen verhuizen voor werk, liefde of een ander hoger doel naar bijv. Duitsland, Engeland, Frankrijk etc etc. Geen probleem.!! Veel van mijn vrienden hebben dit reeds gedaan.

Jullie hebben een zwaar pathologisch probleem gemaakt van de Israel kwestie die er helemaal niet hoeft te zijn , en het is mijn idee dat deze pathologie bij jullie voorkomt uit een ziekelijke jaloezie en afgunst, met mogelijk nog wat andere zaken ( daar zal een psychiater mogelijk licht op kunnen werpen).

bert goedkoop zei

Verder moet ik zeggen dat discriminatie overal is . En zeker ook in sterke mate in de moslimwereld. Kijk maar naar de discriminatie tussen bijv. de Arabieren en de Berbers . Kijk naar de discriminatie tussen de shiieten en de soennieten in bijna alle moslimlanden.

Ik ben eerlijk gezegd ook bang dat we na de Arabische "Lente" een arabische "winter" gaan krijgen gezien de onderlinge vijandigheden qua religie en etniciteit die vaak nog veel groter is dan in Europa.

Abu Pessoptimist zei

Ja hoor es Bert Goedkoop, dit is een lawine. Een paar antwoorden zal ik je geven, maar ook niet meer:
- De demonstratie was vanochtend en trok ongeveer 100 mensen.
- Verhuizen is best. Er zijn ook heel veel Palestijnen verhuisd, vaak om in de Golf veel geld te verdienen. Dat is in Europa niet anders. Wat wel anders is, is dat je wel anders zou praten als dat verhuizen gepaard ging met het veranderen van de voertaal in Nederland in Duits, terwijl ruim meer dan de helft van de bevolkingen van Amsterdam, Rotterdam en den Haag uit hun huizen waren gejaagd die daarna door Duitsers waren ingenomen, de bevolkingen van Gouda en Boskoop in hun geheel over de grens waren gezet, en tussen de 400 en 500 dorpen met de grond gelijk waren gemaakt nadat hun inwoners waren gedood en verjaagd en hun grond vervolgens was ingepikt door collectieve Duitse boerderijen.
Als je een vergelijking maakt, maak dan wel de goede, alsjeblieft.
- En dat er veel haat en nijd in het Midden-Oosten bestaat is geen nieuws. Nee, dan Europa. Ons recente verleden is echt een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Abu Pessoptimist zei

En dan nog even een mededeling in het algemeen, en tegen twee commentatoren die hun commentaar inzonden onder de leuke namen Kutjebef en Tanja Haatzaaibelt in het bijzonder. Hardstikke goed gevonden, die namen, mijn felicitaties. Helaas zijner grenzen aan wat ik doorlaat. Die grenzen zijn:
Een redelijk lijkende ondertekening, geen gescheld en getier, geen onnodig toespelingen op anderen, geen straattaal zonder dat het functioneel is. Eigenlijk is dat alles, want ik ben niet zo gauw bang te maken. Ik ben namelijk nog niet (of nauwelijks?)een argument hier in deze rubriek tegengekomen waar ik geen antwoord op had. En als dat wel gebeurt, dan is dat maar zo. Maar wansmaak, sorry, daar kan ik niet goed tegen.

Anoniem zei

Goedkoop de opmerkingen en toespelingen van Bert. Demonstratie op beide plekken was prima.
gr. Jose

Anoniem zei

Weer alles zo mooi en netjes gezegd Maarten Jan! Die Bert Goedkoop doet zijn naam echt eer aan.
Ik woon zelf in Zeeland, maar als ik dichter bij had gewoond was ik zeker woensdagavond naar Amsterdam gekomen. Ik was donderdagmorgen op weg naar Den Haag, maar ik had een paar tegenslagen. Ik heb op face book veel berichten gezien van mensen die er graag naar toe hadden willen gaan maar vanwege werk of wat anders niet konden.
De heer Goedkoop weet blijkbaar niet goed wat haatzaaien betekent. Zie de laatste opmerking van Maarten Jan, wie er daar aan voldoet.

Corrie vd Hart

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...