zondag 15 januari 2012

Kolonisten hakken bomen om en vernielen auto's

Kfar Tapuah is een nederzetting nabij Nablus die in 1978 is gesticht, op land dat eigendom was van inwoners van het Palestijnse dorp Yasuf. Er wonen ongeveer 800 mensen die behoren tot de volgelingen van de racistische stichter van de ooit verboden Kach-partij, Meir Kahane.Christenen voor Israel, dat warme betrekkingen onderhoudt met de illegaal in bezet gebied wonende kolonisten,bezocht Tapuach in december 2011 en bracht als 'teken van vriendschap' tulpenbollen mee. Op de foto worden de bollen geplant (foto Christenen voor Israel).  

Israelische kolonisten hebben vrijdagavond meer dan 100 olijfbomen omgehakt die eigendom waren van Palestijnen ten zuiden van Nablus. Volgens de Palestijnse eigenaars waren enkele van de bomen zeer oud. Zij werden de 'Romeinse' bomen genoemd.
Kfar Tapuach
De kolonisten ware afkomstig uit  de nederzetting Kfar Tapuah tussen de dorpen Yasuf and Jamain, de functionaris van de Palestijnse Autoriteit belast met het monitoren van de nederzettingen, Ghassan Daghlas, heeft dat meegedeeld. Een andere groep kolonisten beschadigde twee auto's  van Palestijnen in het zelfde gebied, volgens Daghlas. De auto's van Abdul-Rahman Muhammad Abdul-Rahman and Hasan Wasif Asayra, uit het dorp Asira al- Shamaliya, stonden langs de weg tussen Huwara en de Israelische nederzetting Yitzhar. Daghlas had de Palestijnen gewaarschuwd voor wraakacties van de kolonisten ('prijskaart acties')  nadat het Israelische leger de afgelopen week drie zogenaamde 'outposts' had gesloopt. 

In Hebron staken kolonisten zaterdag een auto in brand bij de Tel Rumeida nederzetting. Eigenares Hana Abu Heikal, vertelde Ma'an dat de de kolonisten om twee uur 's nachts begonnen met het gooien van stenen naar haar huis en later haar auto in brand staken. Abu Heikal woont vlakbij de illegale 'outpost' Admot Yishai die in 1984 is opgericht. De weg naar Abu Heikals huis is gesloten wegens de nabijheid van de 'outpost'. Zij en haar buren moeten over een muur klimmen en een pad gebruiken om bij hun huis te komen. Zij kunnen hun auto's niet bij hun huis zetten.Abu Heikals auto is al verscheidene keren eerder in brand gestoken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe houdt Netanyahu deze kolonisten in bedwang,wat voor straffen krijgen zij ?
Ik maak mij zo kwaad dat de tweede kamer hem met alle vriendelijkheid en rode loper ontvangt,
gr. jose

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...