zondag 15 januari 2012

Ashraf Abu Rahme uit Bil'in krijgt 6,5 maand wegens deelname aan demonstratie
Een militaire rechtbank in Ofer op de Westoever heeft zondag de 29-jarige Ashraf Abu Rahme uit het dorp Bil'in veroordeeld tot zes en een halve maand gevangenisstraf en een boete wegens het deelnemen aan een demonstratie waar geen toestemming voor was verleend, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa .
Ashraf werd gearresteerd op 21 oktober 2011 tijdens de wekelijkse demonstraties in Bi'ín (die altijd ongeautoriseerd zijn, er wordt namelijk nooit toestemming verleend voor demonstraties op de Westoever). De aanklacht tegen hem luidde dat hij behalve deelname aan een verboden demonstratie ook met stenen had gegooid. Op last van een militaire rechter werd hij in voorarrest gehouden tot het begin van zijn proces, hoewel uit een video van zijn arrestatie (zie hierboven) en uit  getuigenverklaringen van een employee van B'tselem en van een advocaat, die ter plaatse waren, bleek dat hij absoluut niet met stenen had gegooid.

De Israelische militairen moeten de familie Abu Rahme wel steeds hebben. Ashrafs oudere broer Bassem Abu Rahme werd in april 2009 gedood doordat een soldaat hem horizontaal beschoot met een traangasgranaat die hem trof in de borst. Ashrafs oudere zuster Jawaher overleed in januari 2011 door een overdosis traangas die zijn had ingeademd tijdens een demonstratie. 
Ashraf zelf kwam eerder onder meer in het nieuws doordat hij op last van een Israelische luitenant kolonel  na te zijn gearresteerd en geblinddoekt, van korte afstand  in zijn voet werd geschoten met een zogenaamde rubberkogel. (Zie de onderste video). Omdat er een opname van het geloste schot was gemaakt die wijd en zijd over het internet circuleerde, werd de luitenant kolonel later na druk van organisaties als B'tselem door een militaire rechtbank van zijn functie als bataljonscommandant ontheven. Hij en de sergeant die het schot had gelost kregen een aantekening wegens 'onbehoorlijk gedrag'' op hun conduitestaat.Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...