zaterdag 1 januari 2011

Zuster van Bassam Abu Rahmah sterft aan traangasvergiftiging na demonstatie in Bil'in

Beeld van de demonstratie van vrijdag

Een van de demonstranten van de demonstratie, vrijdag, tegen de Muur in Bil'in op de Westoever is vandaag overleden. Jawaher Abu Rahmah, (36) werd vrijdag naar een ziekenhuis in Ramallah gevoerd na het inademen van grote hoeveelheden traangas. Deze zaterdagmorgen stierf ze. Jawaher was de zuster van Bassam Abu Rahmah, die in april 2009 werd gedood toen hij tijdens een demonstratie in de borst werd getroffen door een 'high velocity' traansgasgranaat die rechtstandig was afgeschoten.
Jawaher was vrijdag in bewusteloze toestand afgevoerd met ernstige verstikkingsverschijnselen. De artsen in het ziekenhuis in Ramallah vochten de hele nacht voor haar leven, maar ze reageerde niet op de behandeling. Uiteindelijk stierf ze aan een vergiftiging door traangas.
Jawaher was niet alleen de zuster van Bassam Abu Rahmah, zij was ook de nicht van Abdallah Abu Rahmah, die ondanks het uitzitten van een straf van een jaar, nog steeds in de gevangenis zit omdat de militaire aanklager is beroep is gegaan tegen zijn vonnis. Abdallah Abu Rahmah was deze week uitgeroepen tot 'man van het jaar' door de site +972 
Jawaher werd zaterdag begaven. Naast haar broer Bassam.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Allereerst de beste wensen voor 2011 en nog vele goede blogs .
Toen ik in november in Bilín was vertelde de leider van de demonstratie dat men nieuw traangas uitprobeert. Nieuw gas in een andere verpakking wat veel gevaarlijker is dan het oude traangas wat men gebruikte.
Nou hou ik helemaal niet van traangas en vind het ook belachelijk hoe men het traangas inzet tegen burgers die hun dorp willen beschermen,maar ik geloofde het verhaal niet helemaal. Ze kunnen als leger toch niet zo slecht zijn dat ze traangas uitproberen op burgers,dus wel.
jose

Trees zei

Hoi Jose, al jaren zijn er allerlei rapporten over het gas wat het Israelsiche leger gebruikt, ik heb een link voor je opgezocht, maar er is veel meer te vinden.

http://www.antiwar.com/orig/brooks.php?articleid=2957

he tis algemeen bekend at er vana lles op gaza en de west bank uitgeprobeerd wordt, niks nieuws onder de zon.

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...