zondag 2 januari 2011

Demonstatie in Tel Aviv na traansgasdood in Bil'in

Demonstratie zaterdagavond bij het ministerie van Defensie in Tel Aviv tegen de dood van Jawaher Abu Rahmah, die die morgen was overleden als gevolg van een overdosis traangas, opgelopen tijdens de demonstratie van vrijdag in het dorpje Bil'in op de Westoever . De demonstranten riepen leuzen als ''Democratie wordt niet gebouwd op de lijken van demonstranten' en  'Ehud Barak, hoeveel vrouwelijke demonstranten heb je vandaag gedood?' De politie greep hard in en de demonstranten blokkeerden daarop de weg met een sit down demonstratie. Er werd een aantal hardhandige arrestaties verricht. Op de foto - stand in het midden en met bord - is de witte haardos te ontwaren van de nestor van de Israelische vredesbeweging, Uri Avneri.

Aansluitend aan de betoging in Tel Aviv is een aantal demonstranten naar Herzliya getogen om daar de Amerikaanse ambassadeur de hulzen terug te brengen van de in Bil'in afgeschoten traangasgranaten (made in the USA). Elf demonstranten werden gearresteerd. Omdat ze ook nog in het bezit waren van onontplofte traangasgranaten, werden ze onder meer beschuldigd van verboden wapenbezit. Op de foto (van Oren Ziv) wordt een aantal arrestanten voorgeleid.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...