dinsdag 11 januari 2011

Israel vermoord Jihad militant, in Gaza een dag na het doden van een boer aan de grens


Najjar's  vernielde motor.

Israel heeft dinsdag een militant van de Islamitische Jihad doodgeschoten in Gaza. De 25-jarige Mohammed An-Najjar werd door een raket vanuit een helikopter van zijn motorfiets geschoten ten oosten van Khan Younis in de Gaza-strook in wat Israel een 'targeted killing' noemt. Een man die achterop bij hem zat werd gewond afgevoerd naar het An-Nasser ziekenhuis in Khan Younis.
Israel zei dat An Najjar van plan was aanvallen uit te voeren in Israel. De moord op An Najjar kwam een paar dagen nadat Palestijnse en Iraelische media hadden gemeld dat Hamas een beroep op andere groepen in de Gazastrook had gedaan om geen aanvallen op Israel uit te voeren om de verhitte situatie aan de grens niet verder op de spits te drijven. De moord op An-Najjar ging gepaard met gespierde taal van de Israelische minister van Defensie Ehud Barak, die zei dat hij alle Palestijnse groepen kon aanbevelen 'ons niet uit te dagen. Als ze doorgaan met op ons te schieten dan volgen er meer aanvallen aan de andere kant van de grens'.
 
De 'targeted killing' van An Najjar kwam een dag nadat een 65-jarige man in het noorden van de Gaza-strook werd doodgeschoten aan de grens. Palestijnse medische kringen identificeerden hem als  Shaban Qarmout. Plaatselijke bewoners zeiden dat hij boer was. Het incident vond plaats nabij Beit Hanoun in de zone van 300 meter vanaf de grens die Israel tot no go zone heeft bestempeld. In deze zone ligt een vijfde van de landbouwgrond van Gaza. Ma'an News zei dat de Israelische militaire woordvoerder niets wist van het incident en het nog zou uitzoeken.
Jewbonics (Max Ajl) schreef op zijn blog:
I am trying to come up with something to say about the body I saw yesterday in the morgue at Kamal Adwan Hospital. That body had belonged to an old man, 65 years old, who was shot through the neck by an Israeli sniper from 300 meters away while he was tying up his donkey on land he’d been farming for 40 years. An Israeli sniper murdered him for trespassing on his own land next to his own home in the buffer zone.

Geen opmerkingen: