woensdag 18 januari 2012

Israelische leger doodt twee jongeren in Gaza die volgens hun familie op vogels joegen

 
 Palestijnse jongeren bij het lijk van Muhammad Abu Odeh in de morgue.

Israelische militairen hebben woensdag weer twee Palestijnse jongeren gedood in de Gaza-strook nabij Beit Hanoun. Twee andere jongeren werden ernstig gewond. De woordvoerder van de hulpdiensten in Gaza, Adham Abu Salmiyya zei dat Muhammad Shaker Abu Odeh ter plekke werd gedood, terwijl de 17-jarige Ahmad Al-Zaaneen stierf in het ziekenhuis, kort nadat hij was binnengebracht.
Volgens Israel ging het om een 'terroristische eenheid' die een explosief wilde plaatsen bij de grens. 'De eenheid werd geraakt en er werd een explosie geconstateerd die afkomstig was van het explosief dat de terroristen bij het veiligheidshek wilden plaatsen met de bedoeling Israelische militairen te treffen', aldus een verklaring van het leger.
De Palestijnse woordvoerder Abu Salmiyya meldde, volgens het persbureau AP, dat de gedode Palestijnse jongens ongewapend waren. Geen enkele Palestijnse organisatie bevestigde dat zij op een missie waren. Volgens hun familie waren de jongens bezig met het zetten van vallen voor vogels in de buurt van de grensstrook die Israel to no-go zone heeft bestempeld.
Getuigen vertelden Ma'an News dat tanks en vliegtuigen verscheidene ronden op de jongens afvuurden. Ambulances konden aanvankelijk niet bij de plaats komen omdat er nog steeds geschoten werd.
 Rouwende familieleden in het ziekenhuis.

8 opmerkingen:

Gennadi zei

Ik heb de andere versie van deze gebeurtenis. In eerste instantie kregen de jongens bevel om te stoppen maar die was genegeerd. Ten tweede het was duidelijk te zien waarmee zij bezig waren: plaatsen van explosieven.

Ik neem aan dat niemand geloof dat zij gingen in de no-go zone 'op vogels joegen' en de familie wist het maar heeft niks gedaan om hen tegen te houden.

Opzettelijke provocatie is de meest realistische versie.

Abu Pessoptimist zei

Gennadi, je geeft geen bron en zolang je geen bron geeft geloof ik je niet.
Verder: opzettelijke provocatie? En negeren van bevel op te houden? Geloof je dat werkelijk? Ik kan me dat alleen voorstellen van mensen die suicidaal zijn. Hier springen mensen onder de trein, in Auschwitz renden ze tegen het geëlektrificeerde hek aan en in Gaza gaan ze de no-go zone in op zoek naar een Israelische tank of helikopter die gehakt van ze maakt. Het is niet uit te sluiten dat het zo wel eens gaat. Maar zoiets doe je toch niet met z'n vieren?

ben kok (joods-chr.pastor) zei

Ze verjoegen vogels?
Je bedoelt de fam.Fogel waarschijnlijk.
Zie http://tora-yeshua.nl/2011/03/aktie-voor-3-overlevende-kinderen-uitgemoorde-fam-fogel/

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

Abu Pessoptimist zei

Kijk es aan, de j-chr. pastor himself met een guitige woordspeling. Mijn beste meneer Kok, mijn vraag aan u: hebt u wel eens geteld hoeveel dode Palestijnen er staan tegenover die vijf vermoorde Fogels? En geeft u zich er wel eens rekenschap van onder welke omstandigheden die mensen als konijnen worden afgeschoten bij het plukken van aardbeien, het jagen op vogels, het verzamelen van puin of het wieden van hun groentetuin? Zogenaamd omdat ze explosieven plaatsten? Of omdat de commandant van de tank, dan wel het meisje achter het beeldscherm in Tel Aviv dat het onbemande vliegtuigje bestuurde, dacht dat de hark in hun hand een wapen was? En wat doet u met uw pastorale clubje voor de families van die zo treurig om het leven gebrachte Palestijnen? Niet veel, vermoed ik. Hadden ze maar als Jood geboren moeten zijn, of beter nog als Joodse christen.

Elisabeth zei

Ik heb de Tora Yeshua website bekeken. Ik heb al heel wat gekkigheid gezien maar dit sloeg echt alles. Eigenlijk net zo paranoide als de Protocollen van de Wijzen van Sion.

Gennadi zei

Mijn bron is in dit geval radio Kol Israël, in het algemeen zeer betrouwbaar.
Zij waren of suïcidaal, of ontzettend dom, of onder invloed van narcotica. Jij kan zelf kiezen.

Abu Pessoptimist zei

OK, Gennadi, dan kan ik je iets vertellen wat je misschien nog niet weet. Kol Israel mag dan betrouwbaar zijn, in dit soort gevallen volgt het, net als de hele Israelische pers trouwens, altijd de versie van het Israelische leger. (En die is notoir onbetrouwbaar). Er is geen enkel persorgaan in Israel dat bij dit soort incidenten ooit zelf op onderzoek gaat. Treurig maar waar. Ik houd me dus aan de versie van het persburau AP: ze waren ongewapend en hun familie zei dat ze op vogeltjes joegen (iets wat plausibel klinkt, er is vrijwel geen werk in Gaza en vogeltjes kunnen nog wel iets opleveren).

Franklin Ryckaert zei

Gennadi:"Zij waren of suicidaal, of ontzettend dom, of onder invloed van narcotica. Jij kan zelf kiezen."

Mischien waren ze gewoon arm en op zoek naar wat eten. Maar als verwende Israeli kom je daar natuurlijk niet op.

Voor wat betreft het lukraak doodschieten van Palestijnen, ach sinds die Israeli rabbijn heeft gezegd dat één vingernagel van een Jood meer waard is dan het leven van een miljoen Arabieren hoeven we ons daarover niet meer druk te maken, toch?

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...