woensdag 8 januari 2014

Israel doodt man in Gaza met drone

Wijlen Muahammd Ijlah
 Israel heeft woensdag een man in Gaza gedood met  behulp van een onbemand vliegtuigje. De 32-jarige Muhammad Salamah al-Ijlah, 32, werd getroffen in de wijk Shujaiyeh van Gaza-stad, aldus Ashraf al-Qidra, de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza. Zijn lichaam werd door de ontploffing uiteen gereten.
Familieleden van de dode Ijlah zeiden dat hij was getroffen door een raket uit een drone. Islah was lid van de Islamitische Jihad. Hij was de derde door Israel gedode Palestijn in dit nieuwe jaar 2014.
Eerder was gemeld dat een man in Gaza was gedood door een granaat van een tank. Een woordvoerster van het Israelische leger ontkende toen dat er geschoten was. 

2 opmerkingen:

Likoed Nederland zei

Hij is gedood door een 'werkongeluk'.
Toen hij bezig was een bom in elkaar te zetten dus.

Abu Pessoptimist zei

Likoed,
Ik vind het vertrouwen dat u in de Israelische berichtgeving hebt schattig. Het afgelopen jaar werden 30 mensen op de Westoever door Israelische militairen doodgeschoten en de berichtgeving in de Israelische pers was, ongelogen, in geen van de gevallen correct (u kunt twee gevallen nalezen op een file van Human Rights Watch van deze week en vergelijken met verslagen in Israelische kranten).
Het kan best zijn dat nu de berichtgeving uit Gaza een keer niet klopt, maar ik ga niet af op alleen maar de berichtgeving van de Israelische kant (zoals ik ook nooit klakkeloos afga op één enkele Palestijnse bron).

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...