woensdag 22 januari 2014

Israel: weer nieuwe bouwplannen in bezet gebied, totaal van 3 weken staat nu op 2.791 nieuwe huizen

Nofei Prat. Photo: binyamin.org.il
 Nofei Prat.

Israel woensdag weer plannen bekendgemaakt voor nog eens 261 nieuwe huizen in nederzettingen, nadat nauwelijks een dag eerder een plan bekend was geworden voor 381 nieuwe huizen in de nederzetting Givat Zeev bij Jeruzalem.
Het nieuwe plan betreft 256 wooneenheden in de nederzetting Nofei Prat tussen Jeruzalem en Jericho, en nog eens vijf nieuwe huizen in de grote nederzetting Ariel in het noorden, zo maakte de NGO Vrede Nu bekend. Volgens Vrede Nu kan de bouw van deze 261 huizen meteen beginnen zonder dat verder politieke goedkeuring nodig is.
Het is de vijfde keer in drie weken tijd dat de Israelische regering bouwplannen bekendmaakt in bezet gebied. In totaal zijn nu in deze periode plannen bekend geworden voor de bouw van 2.791 nieuwe huizen. 
"De toevoeging van 256 nieuwe huizen aan de de kleine, geïsoleerde nederzetting Nofei Prat verandert deze nederzetting dramatisch, aldus Vrede Nu in een verklaring. De plannen zullen de nederzetting in feite driemaal zo groot maken.
De afgezant van de EU in Israel, Lars Faaborg-Andersen, zei dat de voortgaande bouw in dennexerttingen Israel dreigt te isoleren en hij waarschuwde dat Israel ervoor verantwoordelijk gehouden kan worden dat straks de vredesbesprekingen met de Palestijnen mislukken.
 "Als Israel doorgaat met het voortdurend uitbreiden van de nederzettingen en de huidige vredesbesprekingen leveren niets op, dan ben ik bang dat er een situatie zal ontstaan waarin Israel zich in toenemende mate in een isolement bevindt," zei Faaborg-Andersen tegen journalisten in Jeruzalem. ''Als de gesprekken spaak lopen als een gevolg van Israels aankondigingen  betreffende de nederzettingen, dan zal de blaam rechtstreeks bij Israel worden gelegd,'' zei hij. ''Dit is het opeten van de koek terwijl er gepraat wordt over de verdeling ervan.''
De Israelische premier Netanyahu beschuldigde de EU vorige week van een "hypocriete" houding ten opzichte van het vredesproces, en zei dat de EU er beter aan deed zich zorgen te naken over de militante houding van de Palestijnen dan over Israelische bouwplannen.

5 opmerkingen:

Ton van der Scheer zei

Zo gaat dat met de
"vredesonderhandelingen" . Gewoon doorgaan met het opeten van de taart terwijl zgn. gesproken wordt over de verdeling ervan.

Daniel565 zei

Ja schande. Gek is dat he. Als we in Nederland zouden 'vrede is alleen mogelijk door iedereen strikt van elkaar te scheiden' dan zouden we dat racistisch vinden.

In Israël ook, maar daar is het racistisch als ze van elkaar willen scheiden en ook als ze niet van elkaar willen scheiden.

Best handig!

Esther zei

Alleen socialisten en moslims houden zich bezig met 'vredesonderhandelingen' maar zij zijn dan ook elkaars ideologische soortgenoten: Israëlhaters en antisemieten wat zij menen te kunnen camoufleren met het begrip antizionisme.

Geen grotere fantasten en leugenaars en genocidale gekken dan de niet bestaande 'Palestijnen' die onlangs weer eens verkondigden Tel Aviv tot de grond te zullen afbranden en dat Israël binnen 8 jaar van de kaart geveegd zal worden.

Ons wordt steeds weer een tweede Auschwitz beloofd, maar geen socialist zal ook kritiek leveren want de antisemieten zijn immers het stemvee van de socialistische partijen.

Anoniem zei

Ik vraag me af op welke planeet die Esther leeft.

Corrie

Anoniem zei

Och Esther toch, moppie, wat laat je je weer gaan.

Anton