donderdag 9 januari 2014

Gevangen Sudanese asielzoekers in Israel in hongerstaking

Striking asylum-seekers
Asielzoekers voor de Knesset (Haaretz)

Ongeveer 150 Sudanese asielzoekers die gevangen zitten in de Israelische Saharonim gevangenis zijn afgelopen zondag een hongerstaking begonnen. De gevangenen, die vorige maand allemaal deelnamen aan de March For Freedom en na te zijn opgepakt weer zijn opgesloten in Saharonim (in plaats van de zogenoemde ´´open gevangenis´´ Holot),  zeggen de de staking te zullen voortzetten tot ze zijn vrijgelaten. De gevangenisautoriteiten hebben de hongerstakers apart gezet en sinds vandaag (donderdag) zijn vier van de leiders overgebracht naar de gevangenis van Be’er Sheva.
Woensdag, op de vierde dag van de acties van de asielzoekers in Israel, marcheerden zo´n 10.000 van hen naar het Wohl Rose Park tegenover het parlement, de  Knesset. De bedoeling was dat er een ontmoeting met Knessetleden zou plaatsvinden, maar Knesset-voorzitter Yuli Edelstein liet hun delegatie niet toe, daartoe aangespoord door leden van rechtse partijen als het lid van de Likud Miri Regev.
Edelstein zei dat hij bang was dat het toelaten van een delegatie van de “infiltranten´’ (zoals rechts Israel de Afrikaanse asielzoekers noemt) tot ´´geweld en onlusten´´ zou kunnen leiden. Zijn besluit werd scherp bekritiseerd door de Knessetleden  Michal Rosin (Meretz), Shimon Ohayon (Yesh Atid) and Dov Khenin (Hadash), die de asielzoekers hadden uitgenodigd. Vóór de Knesset werden de asielzoekers onder meer toegesproken door de schrijver David Grossmann die zei ´´beschaamd´´ te zijn over de situatie en Israel opriep het probleem op een humane wijze op te lossen. 
Israel heeft onder internationale  verdragen de plicht vluchtelingen asiel te verlenen. Het doet dat echter niet. De krant Haaretz meldde woensdag dat Israel van 1800 overwegend door Eritreeërs ingediende asielverzoeken er slechts 250 in behandeling had genomen. Daarvan had het er niet één gehonoreerd; 155 waren afgewezen en de rest wachtte nog op een beslissing. In de VS en Europa, meldt de krant, wordt 70% van de aanvragen van Eritreeërs ingewilligd.   

6 opmerkingen:

trees zei

Het is altijd weer een raadsel waarom moslims zo'n grote voorkeur hebben voor het "asielzoeken", ( lees gelukzoeken ) , in de landen der ongelovigen , of nog erger het land der Joden.

Er zijn zo'n 50 moslimlanden waarin het verdomd goed asielzoeken is , als we het hebben over fysieke veiligheid, maar toch vinden de moslims deze landen om raadselachtige redenen niet interessant.

En dat terwijl iedere moslim weet dat Allah de aanbiddingen vanuit de moslimlanden , die dicht bij Mekka liggen, veruit prefereert!!

Ook omdat Allah , die ook een beetje hardhorend begint te worden op zijn leeftijd, de aanbiddingen natuurlijk makkelijker kan horen als ze dichter bij Mekka worden uitgesproken .

Abu Pessoptimist zei

Ik heb geen aantallen gezien, trees, maar ik denk eerlijk gezegd dat een groot aantal van die Sudanezen en Eritreeërs christen is. Maar ze zijn natuurlijk ook zwart en vooral niet-Joods. Daarom vindt Israel het ongewenst zich aan zijn internationale verplichtingen te houden. Beschamend hoor voor een bevolking die met Pesah reciteert: ´´Herdenk dat u zelf vluchteling bent geweest in Egypte´´.

trees zei

In Nederland is ook ongeveer 75 % van de "asielzoekers" moslim, dus ga daar maar vanuit.

Ongeveer 95 % van de moslimlanden wordt tot de failstates gerekend en dat is natuurlijk ook geen toeval.

trees zei

In Nederland is ook ongeveer 75 % van de "asielzoekers" moslim, dus ga daar maar vanuit.

Ongeveer 95 % van de moslimlanden wordt tot de failstates gerekend en dat is natuurlijk ook geen toeval.

Anoniem zei

Hoe wanhopig moet je zijn om als niet-jood asiel te zoeken in Israël?

Anton

Abu Pessoptimist zei

trees,
Bij ons is de meerderheid niet afkomstig uit Ethiopië, Sudan en Eritrea.

Israel doodt tenminste 72 man bij één aanval in Gaza en bombardeert ook heftig in Libanon

Beit Lahiya  Het Israelische leger heeft zondag weer één van haar grotere misdaden gepleegd. Een huis van vijf verdiepingen in de plaats Bei...