donderdag 9 januari 2014

Israel verwoest weer een Bedoeïenendorpje in de Jordaanvallei


Khirbet Ein Karzaliyah  vóór de sloop...


 Israel heeft woensdagmorgen vroeg weer een heel Bedoeïenendorpje in de Jordaanvallei verwoest. De mensenrechtenorganisatie B´tselem legde vast hoe een colonne bestaande uit een bulldozer en een paar  militaire jeeps om 6.30 in de morgen naar het dorpje Khirbet Ein Karzaliyah reed en alles wat er stond aan huizen, stallen en opslagplaatsen tot pulp maakte. Vijfentwintig mensen en een kudde schapen werden dakloos. Ook de enige waterpijp die het dorpje van water voorzag werd onklaar gemaakt. (Meer foto´s zijn te zien bij B´tselem, hier) 
Israel heeft in december bij diverse soortgelijke sloopacties gericht tegen Bedoeienendorpjes in de Jordaanvallei meer dan 100 mensen dakloos gemaakt (zie hier en hier).
Volgens cijfers van de Verenigde Naties (OCHA) uit 2012 lopen zo´n kleine 8.000 mensen het gevaar dat zij het lot van de andere ontheemde Bedoeïenen gaan delen. De sloopacties van Israel zijn volstrekt illegaal, maar er zijn geen landen of organisaties die protesten laten horen. 


.. en erna.

1 opmerking:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Te hopen valt dat er geen commentaar volgt, want hier zijn geen woorden voor...

Ook de VN concludeert dat Abu Akleh werd gedood de Israeli's

Het wordt langzamerhand super duidelijk. Alleen niet voor Israel wappies. De vraag "wie doodde Shireen Abu Akleh?'' is intussen...