donderdag 19 mei 2011

Plan voor 1550 nieuwe huizen in O-Jeruzalem aan vooravond bezoek Netanyahu aan VS

De wijk Pisgat Ze'ev in Jeruzalem. In feite is Pisgat Ze'ev  geen wijk, maar een nederzetting in het gebied van zo'n 70 vierkante km dat Israel na 1967 bij Oost-Jeruzalem heeft gevoegd en geannexeerd. Op de voorgrond 'De Muur'. 

Zoals de komst van de zwaluwen hoort bij de nadering van de zomer, zo hoort het praten over nieuwe bouwplannen in bezet gebied bij ontmoetingen tussen hoge Israelische en Amerikaanse functionarissen. Of het nu gaat om het bezoek van een Amerikaan aan Israel, of een reis van een hoge Israeli naar Washington, het lijkt echt een traditie geworden dat Israel de Amerikanen bij deze gelegenheden laat zien dat het volstrekt maling heeft aan wat Obama of wie dan ook in Washington vindt van het bouwen in bezet gebied. 
De huidige reis van Netanyahu is geen uitzondering. Terwijl de premier in het vliegtuig zit op weg naar een ontmoeting met Obama, praat een commissie van het Israelische ministerie van Binnenlandse Zaken deze donderdag over bouwplannen voor 1550 nieuwe wooneenheden in de wijken (nederzettingen) Har Homa en Pisgat Ze'ev.
Een pikante bijzonderheid is, zo melden de Jerusalem Post en YNet, dat Binnenlandse Zaken eerst aan de premier om toestemming heeft gevraagd voor deze commissievergadering, omdat de plannen van invloed zouden kunnen zijn op de verhoudingen met Amerika. Netanyahu's bureau had geen bezwaar.

Geen opmerkingen:

Protesten tegen diefstal grond in Beita eisen achtste slachtoffer

Ali Khabisa  De demonstraties tegen de Israelische diefstal van grond in het Palestijnse dorp Beita ten zuiden van Nablus hebben vrijdag opn...