maandag 16 mei 2011

Grof geweld bij neerslaan Nakba-demonstratie voor Israelische ambassade in Cairo

Foto Hossam Hamalawy

Nog een aanvulling op het verwoestende Israelische geweld tegen Nakba-betoger aan de grenzen. Ook in Egypte kwamen oude respressieve gewoontes weer om de hoek kijken bij het neerslaan van een protestdemonstratie, zondagavond, bij de Israelische ambassade in Cairo. Al-Jazeera English heeft een video (hieronder) en meldt dat tenminste 353 mensen gewond raakten toen het leger en de Central Security het vuur openden. Blogger 3arabawy (Hossam Hamalawy) toont beelden waaruit blijkt dat werd geschoten met traangas, hagel (uit jachtgeweren), rubberkogels en scherpe munitie. Tenminste twee mensen raakten zeer ernstig gewond. Atef Yehiya werd door een kogel getroffen in het hoofd en verkeert in kritieke toestand, en Ali Khalaf liep een schotwond op in de onderbuik. Er werden ruim 60 arrestaties verricht. Overigens braken de heftigste taferelen pas uit toen de demonstranten aanstalten maakten om te proberen de ambassade binnen te dringen. Eerder (in het bericht hieronder) meldde ik al dat het Egyptische militaire regime een mars naar Gaza had verhinderd.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is de tekst, die Likud.nl postte op de site Xandernieuws op 2011-05-16 23.16.35 uur op deze link: http://xandernieuws.punt.nl/?id=631352&r=1&tbl_archief=&

Laat Netanyahoe maar gauw een kernbom gooien op Iran en alle islamieten. Ik ben die islam zo zat, het zijn allemaal duivels met hun koran, dat schijtboek volgens weldenkende mensen. Weg ermee. Dood aan alle Islamieten! ISRAEL is onoverwinnelijk!

Leuke organisatie om mee te discussiëren!

Abu Pessoptimist zei

Ik heb geprobeerd uw link te volgen,Aart L., maar kon deze uitspraak niet vinden.Ik heb dus eerlijk gezegd mijn twijfels of Likoed NL dit echt heeft gezegd. (Wat een guwelijke site overigens, dat Xandernieuws).

Anoniem zei

@ Abu Pessoptimist

Inderdaad een gruwelijke site, waar de meest agressieve reacties worden geplaatst over moslims. Ik heb inmiddels een klacht ingediend bij de moderator van Punt.nl. Overigens heb ik een screenshot gemaakt van de betreffende reactie van Likud.nl Het kan inderdaad zo zijn, dat de reactie niet van Likud is, maar dan dient Xandernieuws die reactie te verwijderen, hij kent immers het IP-adres van Likud. Maar hij staat er op dit moment, één dag later om 14.12 uur Ned. tijd nog steeds. Ook Likud, als regelmatig bezoeker van deze site, had kunnen reageren, dat de reactie niet van hen was.

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...