zaterdag 10 augustus 2013

Ondergronds hospitaal uit de tijd van de kruisvaarders blootgelegd in Jeruzalem

1,000 year-old hospital building discovered in the Old City of Jerusalem.
(Foto Israelische OudheidkundigeDienst). 

Een opgraving die 13 jaar heeft geduurd, heeft in de Oude Stad van Jeruzalem een gigantisch ondergronds hospitaal van de Kruisridders blootgelegd dat stamt uit de 11e eeuw. Het complex vertoont qua structuur (zware pilaren, boogstructuren voor de plafonds) gelijkenis met de Hal van de Ridders in Akko (Akka) in Noord-Israel. Dat is overigens geen toeval. want beide werden door dezelfde ridderorde, de Orde van Malta (ook wel Orde van Hospitallers genoemd) gebouwd.   
De structuur is ruim 50.000 vierkante meter groot en ligt in de christelijke wijk van Oud-Jerzualem. Eigenaar is de Waqf, de stichting die waakt over islamitische eigendommen. De opgraving werd uitgevoerd door de 'Grand Bazaar Company' uit Oost-Jeruzalem in samenwerking met de Israelische Oudheidkundige Dienst.     Een deel van de gewelven zal binnenkort opengaan voor het publiek. Het plan is om er volgend jaar een restaurant en een bezoekerscentrum te openen.  

1 opmerking:

Obat Herbal Jantung Koroner zei

dankie vir die inligting wat oorgedra word groete ^ ____ ^

Israel valt Aleppo aan: 42 doden

UPDATED -Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 42 mensen gedood, zo meldt het Syrisch Observa...