dinsdag 4 juni 2024

Israelisch leger schiet op Westoever nog drie man meer dood

Onder de twee mannen in Nablus, boven de twee in Tulkarem en de derde die in Nablus overleed (Wafa)

 Ik meldde maandagavond de door van twee mannen in Nablus (plus nog twee in Jericho die zaterdag  waren doodgeschoten). Het waren Motaz Nabulsi en Adam Salaheddin Faraj, wiens lichaam door de Israeli's werd meegenomen. Later bleek dat van de negen gewonden die die dag waren gemaakt er één alsnog was overleden. Het was de 30-jarige Ahmed Omar al-Khadri. Hij was door meerdere kogels in de borst getroffen, wat hij dus niet overleefde. 

Dinsdag bleek dat er ook twee Palestijnen waren gedood in Tulkarem.  Israelische troepen vielen kort na middernacht de westelijke wijk van Tulkarem bij het Nitzanei Oz checkpoint binnen en openden daar het vuur op een auto. Vervolgens hielden ze de plek onder schot - onder  meer door troepen en scherpschutters te posteren en zodoende iedereen op een afstand te houden, waaronder ook ambulances. Later bleek dat de auto twee Palestijnen bevatte die inmiddels waren overleden. Het waren Abdel-Fattah Salaheddin Jabara en Ahmed Mustafa Rajab, beiden uit het vluchtelingenkamp Tulkarem. Hun lichamen weden door de Israeli's meegenomen. De Israelische pers meldde dat volgens een lezing van het leger de mannen plannen zouden hebben gehad voor een aanval op een nederzetting.

Jericho werd intussen afgegrensd gehouden. Een blokkade van het leger hield alle verkeer, inkomend of uitgaand tegen.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...