maandag 24 juni 2013

Prijskaart-aanvallers steken banden lek van 21 auto's in de wijk Beit Hanina van Oost-Jeruzalem

מגן דוד על אחד מכלי הרכב שצמיגיהם נוקבו (צילום: אוהד צויגנברג)Foto Ohad Zwigenberg/Ynet).

Het begint eentonig te worden. Vorige week de banden van 28 auto's in het dorp Abu Ghosh, deze zondagnacht de banden van 21 auto's in Beit Hanina, een wijk van Oost-Jeruzalem. En 'prijskaart-gekladder' natuurlijk. Hiervoor waren er zaken van uitgebrande auto's in de wijk Sheikh Jarrah (2x of meer), prijskaart aanvallen op kerken (het laatst op 31 mei op de Dormition kerk op de berg Zion) en vandalisme van Arabische begraafplaatsen (het laatste een christelijke begraafplaats in Jaffa). En natuurlijk een hele reeks autobranden en racistische graffiti, om niet te spreken van brandstichtingen in moskeeën op de Westoever.
De politie onderzoekt de zaak. Dat zegt de politie althans. Vorige week nam de Israelische regering de maatregel dat de bedrijvers van dit soort daden in het vervolg worden aangeduid als leden van een verboden vereniging. De regering besloot echter dat het geen 'terreur'mocht heten. Dat betekend dat autobezitters en anderen die schade hebben geleden geen aanspraak kunnen doen gelden op  schadevergoeding.

Geen opmerkingen:

Ook de VN concludeert dat Abu Akleh werd gedood de Israeli's

Het wordt langzamerhand super duidelijk. Alleen niet voor Israel wappies. De vraag "wie doodde Shireen Abu Akleh?'' is intussen...