maandag 10 juni 2013

Aantal bouwprojecten in Israelische nederzettingen bereikt recordhoogte in eerste kwartaal 2013


Het Israelische Bureau voor de Statistiek geeft geen precieze cijfers over waar allemaal wordt gebouwd. Maar wel geeft het bureau aan dat het vooral gaat om veel eenheden in Modiin Illit (241) en Beitar Illit (265 eenheden). De foto toont deze laatste nederzetting. (Foto Activestills.org)

Het begin van nieuwe bouwprojecten in de Israelische nederzettingen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuwe recordhoogte bereikt. Dat meldt Vrede Nu op basis van cijfers van het Israelische Bureau voor de Statistiek. Tussen januari en maart 2013 werd de bouw gestart van 865 nieuwe wooneenheden. Dat is het hoogste aantal sinds zeven jaar en het is drie keer zoveel als in het zelfde kwartaal een jaar eerder. Als het wordt vergeleken met het laatste kwartaal van 2012 is zelfs sprake van een stijging van 355%, oftewel dan werden ruim 3,5 keer zoveel projecten gestart. Dat gebeurde in weerwil van wat de Israelische regering een periode van 'matiging' noemde om de missie van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry een kans te geven die probeert Israeli's en Palestijnen weer aan tafel te krijgen voor een herstart van de onderhandelingen.
Vrede Nu merkt bij de publicatie van de cijfers op 'dat zolang er geen volledige bouwstop geldt de nederzettingen heftig zullen blijven groeien. Een regering die de vrede is toegedaan zou niet doorgaan met het bouwen van nederzettingen die onvermijdelijk de kansen op vrede schade toebrengen,' aldus Vrede Nu.
Tja, zo is dat.
Iemand verbaasd?

3 opmerkingen:

Ben zei

Netanyahu said ... that nothing on the Israeli side stands in the way of talks progressing.

....His comments came in the wake of news that the Palestinians had rejected an offer to return to talks in exchange for the release of prisoners

.. Netanyahu said that he made his stance on Palestinian preconditions clear in conversations with Kerry. He called preconditions an “impassable obstacle.”

http://www.timesofisrael.com/netanyahu-says-he-will-never-accept-preconditions-for-talks/

Sorry, de Israëlische politiek is een “impassable obstacle.”!

Esther zei

Je dient te vertellen dat voorwaarde voor Mazen was om aan tafel te komen zitten (letterlijk dus en niets anders) dat alle moordenaars en terroristen vrijgelaten dienden te worden, de zgn pre-Oslo-terroristen en moordenaars.

Zo zie je maar weer dat Mazen een terroristenleider is en niets anders en iedere keer weer met voorwaarden komt.
Zoals hij al vaak heeft gezegd op de tv, vrede interesseert hem niet. Slechts in het laten vermoorden van Joden is hij geïnteresseerd.

Het Kerry-plan was gewoon niets. Ik kan mij indenken dat hij er zelf in geloofde. Hij geloofde ook in de Viet Minh en in massamoordenaar Ho en was niet te beroerd zijn eigen landgenoten door het slijk te halen en te pronken met medailles die hij niet verdiende. Poseur, niets anders.

Probleem van Kerry en de kliek van Washington is dat zij menen dat Israël een bananenrepubliek is van Amerika.

Abu Pessoptimist zei

Tsjonge, Ben en Esther. Wat The Times of Israel meldde klopt volgens mij niet (Er was geen aanbod om gevangenen vrij te laten en de PA heeft niet geweigerd om aan overleg deal te nemen).
En Esther, de PA heeft inderdaad geëist dat gevangenen vrij worden gelaten voor het 'vredesoverleg' begint. Ik heb daarover geschreven voor het nu komende nummer van de Brug (blad van Sivmo) dat nog moet verschijn. Je houdt dat stuk dus nog even tegoed. De eis van de PA om gevangenen vrij te laten is overigens gebaseerd op een afspraak in de akkoorden van Oslo van 1993 (!). Israel is die afspraken (en de meeste andere) de afgelopen 20 jaar niet nagekomen.

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...