zaterdag 31 augustus 2013

Bij Israelische inval in kamp Jenin gewond geraakte Palestijn overlijdt alsnog

Karim Abu Sbeih
Een Palestijn die op 20 augustus levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een Israelische inval in het vluchtelingenkamp bij Jenin is zaterdag alsnog overleden inj een ziekenhuis in Nablus. Het slachtoffer is de 20-jarige Karim Abu Sbeih, die bij de Israelische inval in de borst werd geschoten. Eerder werden bij hem operatief delen van de longen, lever, nieren en dikke darm verwijderd.  
Abu Sbeih is de tweede dode als gevolg van de inval van 20 augustus in het kamp. Tijdens de inval overleed de 22-jarige Majd Mohammad Anis Lahlouh, als gevolg van een schot in de borst. Nog een derde Palestijnen, Alaa Abu Khalifa, werd zeer ernstig gewond bij de inval. Hij is vanaf het middel verlamd, heeft operaties ondergaan aan de dikke darm en het bekken en zal binnenkort een derde operatie moeten ondergaan, ditmaal aan zijn ruggengraat.
De Israëlische inval had tot doel de leider van de Islamistische Jihad Bassam al-Saedi op te pakken die kort geleden uit de gevangenis was ontslagen. Nadat de militairen om drie uur in de ochtend zijn woning met geweld waren binnengedrongen, werden zij omringd door Palestijnen die hen bestookten met stenen en flessen. Daarop openden zij het vuur met scherpe munitie.
Incidenten als dit, waarbij militairen één of meerdere Palestijnen met scherp doodschieten, komen met enige regelmaat voor op de Westoever. De schutters gaan na een kort intern onderzoek van het leger vrijwel altijd vrijuit.

Geen opmerkingen:

Palestijnse olijvenoogst: een tijd van dagelijkse aanvallen op boeren en hun bomen

Kolonisten in actie tegen boeren Het is weer tijd voor de Palestijnse olijvenoogst, die traditioneel plaatsvindt in de maanden oktober en no...