maandag 6 januari 2014

Tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen demonstreren in Tel Aviv


Meer dan 20.000 Asielzoekers, de meesten uit Eritrea, hebben zondag een grote protestbijeenkomst gehouden op het Rabin-plein in Tel Aviv. In heel Israel zijn de asielzoekers een driedaagse staking begonnen. Maandag protesteerden de Asielzoekers onder meer voor de ambassades van de VS, Canada en Zweden en de vertegenwoordiging van het Hoge VN-commissariaat voor de Vluchtelingen tegen het feit dat Israel hen geen rechten verleent. 
Israel heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen waarbij de asielzoekers een jaar lang kunnen worden opgesloten in een zogenaamde ''open'' gevangenis. De wet was een vervanging van een eerdere wet, die was afgekeurd door het hooggerechtshof. Onder die wet konden ze drie jaar zonder vorm van proces worden geplaatst in een gesloten inrichting. De nieuwe open gevangenis is een uur lopen verwijderd van de dichtstbijzijnde stad en de vluchtelingen moeten zich driemaal daags melden. Er zijn tussen de 45.000 en 60.000 vluchtelingen in Israel, meest uit Afrikaanse landen.Israel weigert hen te behandelen als vluchtelingen of asiel te verlenen en noemt hen ''indringers''.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...