dinsdag 22 maart 2011

Tenminste 19 gewonden onder wie zeven kinderen bij Israelische luchtaanvallen in Gaza

Een van de gewonde kinderen.

Israëlische vliegtuigen hebben maandagavond laat meerdere doelen in de Gazastrook bestookt. Daarbij zijn tenminste 19 mensen, onder wie vier militanten, zeven kinderen en twee vrouwen, gewond geraakt, zo heeft de woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza, Adham Abu Salmia gezegd.Het Israelische leger bevestigde de aanval. Het zei dat diverse doelen in Noord-Gaza die aan Hamas waren gelieerd waren aangevallen, plus een tunnel die gebruikt werd om wapens te smokkelen.
Een van de doelwitten was een Palestijnse politiepost in het noorden van Gaza. De post was op dat moment onbemand. Andere aanvallen vonden plaats in het oosten van de Strook. Onder meer een fabriek van bouwmaterialen de wijk  al-Shaaf wijk, ten oosten van Gaza-stad werd getroffen.
De Israelische luchtmacht bombardeerde verder een ijzergieterij in de wijk Zeitoun in Gaza-Stad. en een ongeïdentificeerd doel in het Shati vluchtelingenkamp. Een van de aangevallen posten werd bemand door leden van de aan Hamas-gelieerde Al-Ahrar organisatie, meldde Ynet. ook een tunnel in het zuiden van de Gaza-strook werd gebombardeerd. Israëlische helikopters openden verder het vuur op een garage ten oosten van Gaza-Stad. Het gebouw werd beschadigd.
Het is onduidelijk wat de escalatie van de laatste dagen heeft veroorzaakt. Hamas zegt te reageren op Israelische agressie waarbij gebouwen zijn beschadigd en zondag nog twee tieners werden gedood. Israel zegt te reageren op opgevoerde beschietingen van Hamas. Een woordvoerder van de Ezzedin al-Qassem Brigades, Abu Obeida, zei maandag dat zijn organisatie bereid is opnieuw een onofficieel staakt-het-vuren in de Gazastrook in acht te nemen 'als Israël zich ertoe verbindt de agressie te stoppen.'

1 opmerking:

Trees zei

Ik krijg het idee dat Israel wil voorkomen dat Abas richting Gaza gaat om te praten met Hamas.Want Israel is alleen maar gebaat bij de verdeeldheid onder de palestijnen.