vrijdag 28 oktober 2011

Kind verlamd na schot in nek, kolonisten stichten brand, vernielen olijfbomen

  Een vierjarig kind is volledig verlamd geraakt na door een verdwaalde kogel te zijn geraakt die werd afgevuurd tijden een militaire oefening op de Israelische basis Anatot op de Westoever. Aseel Ara'ra, 4, uit een Bedoeïenenfamilie in Anata, werd getroffen in de nek. In het Maqassed ziekenhuis in Jeruzalem bleek dat haar vierde nekwervel was verbrijzeld. Het meisje is geopereerd en verblijft in de intensive care. Haar toestand is slecht. De familie woont vlak bij de basis. Het Israelische leger ontkent verantwoordelijk te zijn voor het schot.  
Foto's Ma'an News
 Een familie bij Nablus beschuldigt kolonisten ervan donderdag een deel van hun huis te hebben  opgeblazen en brand te hebben gesticht in hun auto.  Shaheer Hanini, 40, vertelde dat de familie rond twee uur in de morgen gewekt werd door twee ontploffingen bij en in hun huis in Beit Furik. Een kamer van hun huis en hun auto bleken in brand te staan. Zij wisten de brand te doven en ontdekten dat de gasfles van de oven, die buiten het huis stond, naar binnen was gesleept en tot ontploffing gebracht. Het huis liep schade op en meubilair, de auto, de tv, een laptop en een mobiele telefoon gingen verloren. David HaIvri, een vertegenwoordiger van de kolonisten,  zei desgevraagd tegen Ma'an News dat hij niets had gehoord over het incident en dat het wel verzonnen zou zijn. Nasr Abu Jaish van de communistische Palestijnse Volkspartij (PPP) zei dat Palestijnse partijen in Nablus de koppen bij elkaar zouden steken om te zien of zij comités kunnen vormen die eigendommen kunnen beschermen.
Bij Beit Safafa iets ten zuiden van Jeruzalem werden donderdagavond 20 olijfbomen door kolonisten vernield. Eerder die dag werden enkele tientallen bomen vernield bij Ramallah. Omwonenden zeiden dat een bordje met het opschrift 'prijskaart'' bij de vernielde bomen werd achtergelaten.

 Ocha, het Bureau voor de Coördinatie van zaken betreffende de mensenrechten van de VN in bezet gebied, geeft aan dat de afgelopen week in het kader van botsingen rond de olijvenoogst ongeveer 120 olijfbomen zijn vernield, 40 daarvan werden in de buurt van Nablus in brand gestoken door kolonisten van de nederzetting Esh Kodesh, 85 andere werden in de buurt van Ramallah bij drie verschillende incidenten afgezaagd of verbrand bij Ramallah. ook twee auto's werden door kolonisten vernield. .

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een "verdwaalde kogel" is de meest geloofwaardige verklaring, vooral als het leger "ontkent verantwoordelijk te zijn".

Wat anders?

eGast

Elisabeth zei

Als je kogels laat verdwalen ben je dan niet verantwoordelijk als een kind verlamd raakt?

Anoniem zei

Elisabeth,

ik was ironisch. Nu serieus: als er een kogel op de Westoever ronddwaalt, waarom wil het leger niet weten waar die vandaan komt? En waarom heeft niet een journalist ter plekke hierover iets doorgevraagd of uitgezocht?

eGast