zaterdag 4 mei 2013

Kolonisten in actie tegen Palestijnen van de dorpen Deir Jarir en Silwad


Palestijnen en Israelische kolonisten gooien stenen naar elkaar tijdens een Palestijnse demonstratie in de dorpen Deir Jarir en Silwad, ten noorden van Ramallah. De foto - van Ronen Ziv van Activestills.org -  werd vrijdag genomen. De kolonisten waren de dorpen binnengegaan en hadden de Palestijnen aangevallen terwijl het leger toekeek. Pas na tweeëneenhalf uur maakte het leger een einde aan de vertoning door één kolonist te arresteren en de rest weg te sturen.
Het is al langer onrustig in Deir Jarir en Silwad. In april werden ook verschillende malen demonstraties gehouden. De Palestijnen demonstreren tegen de bezetting, tegen het feit dat de nederzetting Ofra bezig is te bouwen op land  van Deir Jarir, en tegen wandaden van de kolonisten. Donderdag werden zo'n 50 olijfbomen van Deir Jarir vernield. Kolonisten uit Ofra hakten zo'n 50 bomen (deels) om op velden van Muhammad Jihad Shujaiyya en Muhammad Mahmoud Hamdan en staken ze  vervolgens in brand. Israelische militairen kwamen kijken, maar kwamen niet in actie. In april werden 10 auto's  van Palestijnen in Deir Jarir in brand gestoken door kolonisten uit Ofra. En in een eerder incident werd een 60 jarige Palestijnse rechter door kolonisten aangevallen en bewusteloos gelagen. De Palestijnen reageerden daar op door brand te stichten in caravans die op land van Deir Jarir zijn geplaatst.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...