woensdag 24 februari 2016

Israel heeft sinds het begin van het jaar al 313 Palestijnse huizen en gebouwen gesloopt

A child sits next to her demolished shack, provided by the EU in the village of Fasayil in the Jordan Valley, West Bank on February 10, 2016. On that day Israeli authorities conducted mass demolitions in four areas in the Jordan Valley. Seven family houses and six animal shelters were demolished, leaving 71 people without a roof over their heads. In addition, a water pipes system that provide water to 300 people was deliberately damaged.
Israel heeft sinds het begin van dit jaar 313 Palestijnse gebouwen en structuren vernield. Dat is meer dan de helft van het totaal over 2015. Meer dan 500 Palestijnen zijn daardoor dakloos geworden volgens cijfers van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire zaken van de VN, OCHA. Het grootse deel van de vernielingen werd uitgevoerd in één week, namelijk tussen 9 en 15 februari.
He gaat vooral om Palestijnse Bedoeïenen-gemeenschappen in de heuvels van Zuid-Hebron, de Vallei van de Jordaan en het zogenaamde ''E1 gebied'', tussen Ma'ale Adumim en Jeruzalem.
Het E1-gebied is een gebied dat Israel in het verleden heeft bestemd als een stook land waar gebouwd zal gaan worden zodat de nederzetting en de stad één geheel gaan vormen.  In het gebied van Zuid-Hebron gaat het om acht dorpen die in een gebied liggen dat Israel heeft bestempeld tot oefenzone voor het leger, ‘Firing Zone 918,’ Israel is al 15 jaar bezig de inwoners daar het leven zuur te maken en te verjagen. De Jordaanvallei staat al lang op het Israelische verlanglijstje van te annexeren gebieden.

1 opmerking:

Birgit zei

Gelukkig worden illegale bouwsels van de antisemitische en fascistische Europese Unie direct met de grond gelijk gemaakt.

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...