zondag 28 februari 2016

Twee Palestijnen levensgevaarlijk gewond bij Israelische inval

Israelische militairen hebben zondag tijdens onlusten in het dorp Al-Khadr te zuiden van Bethlehem twee Palestijnen levensgevaarlijk gewond. Beiden werden in de borst geschoten tijdens clashes die uitbraken toen de militairen het dorp overvielen en in het wilde weg met scherp begonnen te schieten, aldus getuigen. 
Een van de gewonden is de tandarts van middelbare leeftijd Hisham Muhammad Atwan Sbeih. Op het moment dat hij werd neergeschoten zat hij in zijn auto, die was geparkeerd in zijn voortuin, vlakbij de historische poort van het dorp. Hij werd naar een ziekenhuis in Beit Jala gebracht. Het andere slachtoffer was de 16-jarige Yazan Omar Salah. Hij werd naar het Yamamah ziekenhuis in al-Khadr gebracht. Israelihe soldaten hielden weliswaar de ambulance aan waarin ze dachten dat hij werd vervoerd, maar Salah werd gelukkig met een privé-auto bij het ziekenhuis afgeleverd. De militairen omsingelden later nog wel enige tijd het Yamamah-ziekenhuis, maar dropen tenslotte af.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...